Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra, enguany, la Festa del Rei Jaume de forma virtual, a través de les xarxes socials

dilluns 31 agost 2020

L’àrea de Serveis Culturals i la regidoria d’Infància, través dels seus perfils, difondran diferents activitats per a tota la família, per endinsar-se en la història de Jaume el Conqueridor

La festa començarà a partir de demà dimarts, 1 de setembre, i fins aquest proper dissabte, dia 5

 

L’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, a través de la Biblioteca Pública Municipal, i de la regidoria d’Infància, amb la participació del Club Xic’S, celebren aquesta setmana, de forma online, a través de les xarxes socials, la tradicional Festa del Rei Jaume I, revivint, virtualment, el seguici de Jaume I el Conqueridor, acompanyat de la Reina Violant d’Hongria, pels carrers salouencs, sota la mirada atenta de milers de visitants, cap a la conquesta de Mallorca.

Així, a partir de demà dimarts, 1 de setembre, i fins aquest proper dissabte, dia 5, es difondran, a través dels diferents perfils de les xarxes socials de l'Ajuntament, diferents activitats i vídeos, cada dia, per a tota la família, amb l’objectiu d’endinsar petits i grans en la gran gesta històrica de l’any 1229.

Es tracta, per tant, d’una adaptació digital de la tradicional festivitat, atenent al compliment de les mesures sanitàries establertes, per tal d'evitar qualsevol risc de contagi de la COVID-19.

L'alcalde, Pere Granados, ha posat en valor "la labor de l'àrea de Cultura que, malgrat les circumstàncies, continua treballant per festejar, d'alguna manera, una de les celebracions més genuïnes de Salou, al voltant de la figura del rei Jaume, per donar-ne a conèixer la seva personalitat i els fets que formen part de la història de Salou".

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha manifestat que "enguany ens hem adaptat al nou escenari conjuntural i hem preparat una programació que es podrà seguir a través de les xarxes socials i que de ben segur que en gaudirà tothom, grans i petits, perquè hi ha una oferta programàtica variada, pensada per entretenir, ensenyar i educar".

La regidora d'Infància, Julia Gómez, ha posat èmfasi en les activitats educatives pels nens i les nenes que es desenvoluparan a través del Club Xic'S. "La història explicada d'una manera amena i pedagògica sempre resulta molt més atractiva pel públic infantil, ja que, a més de jugar, aprenen i això els motiva i els agrada", ha assenyalat.

La celebració s’iniciarà demà dimarts, amb la difusió del vídeo promocional del Patronat Municipal de Turisme de Salou, amb imatges de la Festa del Rei Jaume.

A partir de demà, també, la Biblioteca de Salou donarà a conèixer un joc de diversos reptes d’allò més divertit, per descobrir per quin motiu el rei Jaume no pot embarcar cap a Mallorca. Així, de l'1 al 4 de setembre, a partir de les 10.30 h, la Biblioteca publicarà un nou repte per a cada dia. Amb cada repte resolt s'obtindrà un atribut del conqueridor; i, en cas d’obtenir-los tots quatre, s’aconseguirà una butlla reial per haver ajudat a embarcar el rei Jaume I cap a la conquesta de Mallorca. Per poder participar-hi, caldrà enviar la solució de cada repte, amb les dades de la persona participant, al correu electrònic biblioteca@salou.cat.

Aquest dimecres, dia 2, també s’ofereix la conferència virtual "Setembre de 1229. Salou-Mayurqa: El repte d'un rei de 21 anys", a càrrec d'Esther Lozano López, Doctora en Història de l’Art.

D’altra banda, el dia següent, dijous, 3 de setembre, el Club Xic’S ha preparat un taller per elaborar titelles de dit del Rei Jaume I i del cap dels Serraïns. Només caldrà imprimir o dibuixar les imatges, retallar les figures i fer els forats dels dits, per tal de poder jugar amb elles. El mateix dia, el club infantil també publicarà al seu perfil de Facebook un conte audiovisual, en format vídeo, sobre la història del Rei Jaume I.

Cal destacar, també, que les mascotes Rocky i Confetina tenen preparada una sorpresa al seu perfil de les xarxes socials per als nens i nenes del Club Xic’S.

El divendres, dia 4, l’àrea de Serveis Culturals compartirà el mapatge (mapping) “Conquerint la Història”, que es va projectar, l’any 2015, a la façana de la Torre Vella.

I, finalment, aquest dissabte, dia 5 de setembre, l’àrea de Serveis Culturals donarà a conèixer el nou vídeo que ha elaborat en commemoració de la Festa del Rei Jaume I.

Les activitats es podran seguir als següents perfils de les xarxes socials:

- Àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou: a Facebook, @SalouCulturaiFestes; i a Instagram, @saloucultura

- Biblioteca de Salou: a Facebook, @bibliotecadesalou; a Twitter, @bibliosalou; i a Instagram, @bibliosalou

- Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou (Club Xic’S): a Facebook, @salou.xics

Fitxers adjunts

Document Actions