Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra l’arribada del Nadal amb una trentena d’actes presencials per a tota la família

dijous 16 desembre 2021

L’alcalde Pere Granados felicitarà la població a través d’un vídeo a les xarxes socials de l’Ajuntament, aquest proper dissabte, 18 de desembre

La Masia Catalana torna a acollir, del 23 al 25 de desembre, ‘Un Paratge Màgic’. Serà necessari apuntar-se, prèviament, a través del web www.salou.cat. Les inscripcions s’obriran a partir de demà divendres, 17 de desembre

M. els Reis Mags d’Orient arribaran al Port de Salou, el dimecres, 5 de gener, a les 18.15 h, on l’alcalde els lliurarà la clau de la ciutat. El lliurament de regals es farà, posteriorment, a la Torre Vella

També es podrà gaudir del concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya & Bandart, el proper dimecres, 29 de desembre; i del Parc de Nadal ‘Espai Xic’S’, del 27 de desembre al 5 de gener, entre moltes altres activitats

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Serveis Culturals, les regidories d’Infància i Joventut, i l’àrea de Dinamització Econòmica, han organitzat la programació de Nadal amb gairebé una trentena d’actes, la gran majoria d’ells de caràcter presencial, adreçats a tota la família.

L’alcalde Pere Granados ha posat de manifest la voluntat de l’Ajuntament “d’elaborar un programa adaptat a les circumstàncies actuals, però sense perdre l’essència del Nadal, amb una gran varietat d’actes per a totes les edats, per tal que tothom pugui gaudir a Salou de l’època nadalenca”. També ha mostrat la seva satisfacció pel fet de “poder tornar a dur a terme actes tan tradicionals com són el Parc de Nadal; i el lliurament de regals, per part dels Reis”, entre molts altres.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha explicat que “tornem, de nou, a la presencialitat, adaptant mesures de l’any anterior i reconduint-les amb la situació actual”. Per aquest motiu, ha dit, “es mantenen activitats de 2020, com és la de la Masia Catalana, pel gran èxit i acollida que va tenir; i, alhora, recuperem, per exemple, la cavalcada de reis, amb algunes mesures de seguretat i sanitàries, com el fet de no llançar caramels”.

Avui dijous, 16 de desembre, tindran lloc les nadales al carrer, amb l’actuació de les corals Coro Vasco Ama-Lur i Coral Eixàrcia, ambdues, de Salou. A les 18.30 h, es faran als carrers del Nucli Antic; a les 19 h, a Via Roma (al davant de la porta del Mercat Municipal); a les 19.30 h, a la cruïlla del carrer Berenguer de Palou, amb Via Augusta; i a les 20 h, a l’arbre de Nadal, ubicat a la rotonda de Via Roma amb carrer Barcelona.

Demà divendres, dia 17, s’inaugurarà l’exposició ‘Nadal a la Torre Vella’, a les 19 h, en dit centre cultural. Consta de diorames, a càrrec de la Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia i Sant Lluís Gonzaga de Reus – Secció Pessebrista. L’exposició es podrà visitar de dilluns a dissabte, de 18 a 20 h (festius, tancat).

Aquest dissabte, 18 de desembre, l’alcalde Pere Granados felicitarà el Nadal a tota la població de Salou, a través de la publicació d’un vídeo a les xarxes socials de l’Ajuntament.

I, al vespre, a les 20 h, tindrà lloc el Concert de Nadal, amb l’actuació de la Coral Eixàrcia i el Coro Vasco Ama-Lur, a l’Església Santa Maria del Mar.

Aquest dissabte, dia 18, i diumenge, 19 de desembre, també es podrà gaudir de l’obra musical VI Pessebre Vivent, a càrrec de membres de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, a l’Església Protestant de Salou, en tres horaris diferents: a les 18.30 h, a les 19.30 h i a les 20.30 h. L’entrada és gratuïta. Tanmateix, és imprescindible inscriure’s a www.iglesiasalou.es o bé a info@arrelsalcel.com

El mateix diumenge, dia 19, a les 18 h, el Grup Esplai Salou escenificarà la seva representació del Pessebre Vivent, a la Masia Catalana. També es tornarà a fer el següent diumenge, 26 de desembre, i el dissabte, 1 de gener, a les 19 h. 

A partir del dimecres, 22 de desembre, i fins al 5 de gener, S.M els Reis Mags col·locaran una bústia reial a la Torre Vella, per tal que els infants puguin dipositar les seves cartes de desitjos. A més, els dies 3, 4 i 5 de gener, en horari de 17 a 20 h, visitaran la Torre Vella els ajudants dels Reis, per amenitzar el lliurament de les cartes.

Salou també acollirà, el dimecres, 29 de desembre, el concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya & Bandart, a les 20 h, al TAS, en el marc de la campanya solidària “Cap Nen/a Sense Joguina”, una iniciativa de SER Catalunya, amb Creu Roja Joventut.

L’entrada serà amb invitació, la qual es pot adquirir a l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. L’adquisició de la invitació va condicionada al lliurament d’una joguina nova, no bèl·lica i no sexista, que s’entregarà el mateix dia del concert, juntament amb la invitació.

Així mateix, el dimarts, 4 de gener, a les 20 h, al TAS, es durà a terme el concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya Alevins. L’aforament és limitat; i l’entrada, amb invitació, que es pot adquirir a l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.

La tradicional arribada al Port de Salou de S.M. els Reis Mags d’Orient serà el dimecres, 5 de gener, les 18.15 h. Se sortirà des de l’Espigó del Moll, on l’alcalde Pere Granados els lliurarà la clau de la ciutat; i es continuarà la cavalcada pel carrer Barcelona, Via Roma, c. Ciutat de Reus, Passeig de l’Estació i c. de Carles Roig, fins arribar a la Torre Vella, on es farà el lliurament dels regals.

Per més informació, a l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou; i al telèfon 977 30 92 15.

 

Celebrem el Nadal a la Biblioteca de Salou

La Biblioteca Pública Municipal de Salou també ha organitzat un conjunt d’activitats que giren al voltant del període nadalenc.

Per una banda, del 20 de desembre, i fins al 5 de gener, es podrà participar a ‘L’amic invisible: préstec a cegues... desembolica la teva sorpresa’, que consistirà en diferents propostes de lectures embolicades d’entre les novetats literàries d’aquest any 2021, que la Biblioteca convida a prendre, en préstec, durant aquestes festes, amb una sorpresa a l’interior. Aquesta activitat és tant per a adults, com per a infants, per llegir en català i en castellà.

El dimecres, 22 de desembre, a les 17.30 h, es farà el ‘Calendari d’advent: lectures de vacances’, per confeccionar un calendari amb propostes de lectura per a cada dia de les vacances, amb dolços per aconseguir a la Biblioteca, durant aquestes festes.

El dijous, 23 de desembre, també es durà a terme una ‘Escudella de contes al voltant del Tió’ i el cagatió, per als nous usuaris infantils, fins als 5 anys, d’aquest 2021. Activitat restringida als infants avisats, prèviament.

D’altra banda, els dies 3 i 4 de gener, es podrà jugar a la ‘Gimcana dels Reis Mags. Troba el Rei perdut’. Caldrà visitar les xarxes socials de la Biblioteca per saber quin rei buscar, amb una pista. Un cop trobat, cal fer-li una foto i enviar-la per correu a biblioteca@salou.cat, afegint el nom de l’infant i el número de carnet de la Biblioteca, per obtenir la recompensa.

I, el dissabte, 8 de gener, a les 12 h, tindrà lloc el contacontes i la presentació de l’obra ‘El misterio de las palabras desaparecidas’, a càrrec de la seva autora, Belén Gonzalvo, que anirà acompanyada de la il·lustradora, Paloma Gómez, la qual farà una il·lustració, en directe, que se sortejarà entre les persones assistents. Activitat adreçada a infants de fins a 8 anys.

 

Programació d’Infància i Joventut

La regidoria d’Infància reprèn, enguany, el Parc de Nadal ‘Espai Xic’S’ de Salou, del 27 de desembre, i fins al 5 de gener, al Pavelló Municipal d’Esports Salou Centre, en horari de 10 a 13 h, i de 16 a 20 h. L’1 de gener, durant tot el dia, i el 5, a la tarda, el parc romandrà tancat.

Es podrà gaudir d’atraccions de fira i inflables. La venda d’entrades es farà a les taquilles del parc. Els nens i nenes en edat compresa entre els 3 i els 12 anys han d’adquirir-la. L’entrada d’un dia es podrà aconseguir pel preu de 5 euros (3 euros, amb carnet del Club Xic’S); i la de tots els dies, per 18 euros (15 euros, amb carnet del Club Xic’S).

També es farà el Dia de Nadal Solidari, el 2 de gener, en què si es porta 2kg de menjar, es podrà adquirir entrada, de forma gratuïta. La recollida d'aliments anirà destinada a entitats benèfiques del municipi. Així mateix, el patge reial visitarà el parc els dies 3 i 4 de gener, de 17.30 a 18.30 h.

També torna, enguany, a la Masia Catalana de Salou, l’experiència ‘Un Paratge Màgic’, del 23 al 25 de desembre, en el següent horari: el 23 de desembre, de 10 a 13 h, i de 16 a 20 h; el dia 24, de 10 a 13 h, i de 16 a 19 h; i el dia 25, de 10 a 13 h. Els nens i nenes podran lliurar, també, la seva carta al Pare Noel. L’entrada serà gratuïta, amb inscripció prèvia a www.salou.cat (l’enllaç s’activarà a partir de demà divendres, 17 de desembre).

Del 21 de desembre al 5 de gener, la regidoria d’Infància també difondrà, a través de les xarxes socials del Club Xic’S, diferents tallers divertits. Els infants poden publicar una fotografia de les seves creacions a les xarxes, etiquetant el Club Xic’S.

Pel que fa als actes de la regidoria de Joventut, demà divendres, a les 20 hores, a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic, tindrà lloc la representació de l’obra curta de teatre ‘Nadal en crisi’, a càrrec de ‘A-scena!’, l’Aula de Teatre Jove de la Masia Tous. L’entrada és gratuïta; i l’aforament, limitat.

Així mateix, la Masia Tous obrirà les seves portes, del 23 de desembre, i fins al 8 de gener, amb activitats diàries i tornejos. L’horari serà de dilluns a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h (festius, tancat).

La regidora de Joventut, Adolescència, Infància i Lleure, Julia Gómez, ha assenyalat que “hem preparat, amb molta il·lusió, una programació adreçada als infants i joves de Salou, perquè puguin tornar a gaudir del Pare Noel i del Parc de Nadal, per tal que les vacances nadalenques siguin el més divertides possible”. També ha afegit que “complirem, en tot moment, les recomanacions que faci el Govern en relació a la COVID-19, per tal de garantir la seguretat de tots i totes”.

 

Concerts de l’Escola Municipal de Música de Salou

Demà divendres, 17 de desembre, a les 19.15 h, a la sala Xavier Turull, l’Escola Municipal de Música de Salou (EMMS) oferirà un concert de música moderna, amb els combos. I, el proper dilluns, 20 de desembre, a les 19.45 h, tindrà lloc el concert de pianos i grups de guitarres, a la sala Xavier Turull. Per poder assistir a aquests concerts, cal enviar un correu a emu@salou.cat, atès que l’aforament és limitat.

D’altra banda, l’EMMS també ha preparat el Concert de Nadal, amb les agrupacions corals i les bandes de l’escola, que es farà el proper dimarts, 21 de desembre, a les 18.45 h, al Teatre Auditori (TAS). L’accés serà a partir de les 18.30 h. Cal reservar les localitats, a través del QR del programa.

 

Activitats de comerç

L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou, junt amb l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, també ha impulsat la campanya comercial ‘Aquest Nadal el passo a Salou: il·lusiona’t amb el nostre comerç’ per celebrar les festes.

Per una banda, avui dijous se celebra el Dia del Regal, amb idees per regalar, grans ofertes, promocions i descomptes especials, durant tot el dia; i, a la tarda, es podrà gaudir d’animació i música, amb la dixie La Martingala i el seu espectacle ‘Christmas Special’, el Tió Traginer, el Follet de Nadal i un mag, entre d’altres, que voltaran pels carrers comercials.

Del 16 de desembre al 5 de gener, els infants podran recollir la seva carta al Pare Noel i als Reis Mags, als 65 establiments participants; i, un cop redactada, lliurar-la, de nou, a la bústia màgica de dits comerços. A més, si el nen/a lliura la carta disfressat amb algun complement nadalenc, s’endurà un obsequi.

També es podrà jugar al ‘Pessebre amagat’ als aparadors de les botigues, per entrar al sorteig d’una Playstation 5 (junt amb un comandament extra i el joc Ratchet & Clank), i 10 premis de 50 euros, en compres. Les bases es poden consultar al web shoppingsalou.com

Cal recordar que l’Ajuntament de Salou també ha editat un vídeo promocional, en el marc d’aquesta campanya, que es pot visualitzar en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Més informació, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Fitxers adjunts

Document Actions