Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra la cinquena edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou

dilluns 11 juliol 2022

Inclou 4 concerts simfònics i de música de cambra, gratuïts, amb reconeguts intèrprets, els propers dies 17 i 23 de juliol, i 3 i 21 d’agost

El programa ha estat presentat, en roda de premsa, aquest matí, per l’alcalde Pere Granados; el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; el director del festival, Melani Mestre; i Joan Pàmies, director de l'Orquestra de Cambra Catalana

 

La Torre Vella de Salou, la plaça de les Comunitats Autònomes i el Patronat Municipal de Turisme seran les tres seus de la cinquena edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou, que se celebrarà al municipi salouenc, a partir d’aquest proper diumenge, 17 de juliol, i durant l’estiu.

L’alcalde Pere Granados ha presentat el programa del festival, aquest matí, en roda de premsa, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; del director del festival, Melani Mestre, també director de l’orquestra Filharmònica Ibèrica i de la Jove Filharmònica Catalana; i del director de l'Orquestra de Cambra Catalana, Joan Pàmies.

Aquesta cinquena edició inclou un total de 4 concerts simfònics i de música de cambra, gratuïts, amb reconeguts intèrprets.

L’alcalde Pere Granados ha assegurat que “es tracta d’un festival de música clàssica consolidat”; i ha agraït les persones assistents per organitzar aquest esdeveniment a Salou, “per difondre la cultura i la música”. Així mateix, ha manifestat que “la música de qualitat és atemporal, i és un llenguatge universal, que entén tothom i arriba a tothom”; i que “el nostre objectiu es que arribi tant a residents com a visitants”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha explicat que “aquest esdeveniment és ja un actiu del qual se’n parla i es reclama, any rere any, per part del públic, i també, per part dels músics, intèrprets i agrupacions, que desitgen formar-ne part, tant a nivell nacional, com internacional”.

El director del festival, Melani Mestre, ha explicat que “la nostra voluntat és apropar la música clàssica, en tots els àmbits, a la ciutadania”. “El festival sempre vol ser una eina de cohesió social”, ha dit, afegint que, també, “reforça la idea d’apostar per la cultura, per la música, i que sigui per a tots els públics, i que tothom el gaudeixi”.

Així mateix, el director de l'Orquestra de Cambra Catalana, Joan Pàmies, ha agraït a l’Ajuntament la vitalitat i les ganes d’organitzar aquest festival i l’aposta clara per la cultura; i, també, a Melani Mestre, la invitació per participar en aquest esdeveniment de música.

 

Programa

La primera actuació serà ‘Il Giardino del Piacere’, de quintet de corda i clavicèmbal, aquest proper diumenge, 17 de juliol, a les 20.30 h, a la Torre Vella. S’endinsarà amb la música més antiga.

El següent dissabte, 23 de juliol, es farà el recital de piano ‘Chopin&Ucraïna’, a les 20.30 h, al Patronat Municipal de Turisme de Salou. Serà interpretat per la jove pianista refugiada ucraïnesa, Oksana Pavlova, que demostrarà la relació que Chopin tenia amb Ucraïna.

El plat fort serà el tercer concert, ‘Mozart a Salou’, que tindrà lloc el dimecres, 3 d’agost, a les 20.30 h, en un marc idíl·lic, a la plaça de les Comunitats Autònomes, amb l’Orquestra de Cambra de Catalunya, dirigida per Joan Pàmies, i amb Melani Mestre, al piano. Girarà al voltant de la figura de Mozart, amb el concert número 21, una de les obres més rellevants del compositor.

Finalment, el diumenge, 21 d’agost, a les 20.30 h, la Torre Vella de Salou acollirà la darrera actuació ‘Grans Virtuosos Internacionals’, amb dues figures internacionals de primer nivell: la solista de l’Orquestra de Cambra de París, Clémence de Forceville, al violí; i la seva parella, el solista de la Filharmònica de Berlin, Benedict Klöckner, al violoncel.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

4.JPG
5.JPG
1.JPG
2.JPG
3.JPG

Document Actions