Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra la consecució de la nova Marca Golf, que amplia les certificacions en turisme esportiu

divendres 03 juliol 2020

L’alcalde i president del Patronat de Turisme, Pere Granados, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona de la Generalitat, Carme Mansilla, i del director de Lumine Golf Club, Agustín García Pascual, ha protagonitzat aquest matí la presentació pública del reconeixement obtingut el passat mes de gener de 2020

L’acte ha tingut lloc a Lumine Beach Club i ha comptat amb l’assistència de diverses autoritats de l’Ajuntament i responsables i tècnics del Patronat de Turisme

El mandatari ha qualificat l’oferta de golf de Salou i de la Costa Daurada com un producte ‘d’excel·lència’, que ha assolit la marca ‘gràcies a una feina ben feta, unes instal·lacions magnífiques i una oferta que ja existia’

 

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova certificació de la Marca Golf, atorgada a la capital del turisme de la Costa Daurada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), que amplia les marques de turisme esportiu.

L’acte ha tingut lloc a Lumine Beach Club i ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona de la Generalitat de Catalunya, Carme Mansilla, i del director de Lumine Golf Club, Agustín García Pascual

També hi ha assistit Daniel López, regidor de Foment de l’Esport de l’Ajuntament de Salou; i Hèctor Maiquez, regidor de Dinamització Econòmica; així com responsables i tècnics del Patronat de Turisme.

El passat mes de gener de 2020, Salou va assolir la Marca Golf. Aquesta marca s’atorga a empreses i entitats que ofereixen propostes específiques d’experiències, activitats i serveis especialitzats i dirigits als diferents segments de la demanda de golf. Inclou els camps de golf, els resorts de golf, els allotjaments i les agències de viatges especialitzades, les empreses de serveis i les entitats de promoció turística.

Cal dir que Salou ha aconseguit aquesta marca gràcies a les instal·lacions del Lumine Golf Club, situades, en part, als terrenys del municipi. Compta amb tres camps de golf de campionat, dos d’ells dissenyats per Greg Norman. El Camp Hills, que és el que ofereix les vistes més espectaculars als jugadors; el Camp Lakes; i el Camp Ruins. A més, compta amb diversos restaurants i l’exclusiu Beach Club, un complex que integra diverses piscines a peu de platja. 

L’alcalde Pere Granados ha definit el golf de Salou i de la Costa Daurada com un producte “d’excel·lència”, que ha aconseguit la marca “gràcies a una feina ben feta, unes instal·lacions magnífiques i una oferta que ja existia”.

Granados també ha fet referència a l’estil de vida saludable, “que es pot seguir gràcies a la pràctica de l’esport, a nivell amateur”. Finalment, l’alcalde ha parlat de “la fita de Salou com a destinació turística sostenible i respectuosa amb la natura”.

Per la seva banda, Carme Mansilla, directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a Tarragona, ha dit que “com a representant de la Generalitat, el que fem és agrair i reconèixer una molt bona feina que s’està duent a terme des de l’Ajuntament de Salou, un projecte que ja fa temps que funciona, junt amb la marca de turisme familiar i turisme esportiu”.

Mansilla ha assegurat que, gràcies a la manera de treballar de Salou com a referent turístic de la Costa Daurada, la destinació serà un dels punts on “es podrà veure més aviat la recuperació del turisme”.

El director de Lumine Golf Club, Agustín García Pascual, ha felicitat l’alcalde de Salou pel títol obtingut. García ha dit que “per a nosaltres, com a Lumine, resort, i com a destinació, volem ser dins de Salou”, per la qual cosa, “és molt important la col·laboració de l’Ajuntament”. El director ha explicat que “els nostres camps de golf són únics a Espanya i al sud d’Europa”.

Per tal d’aconseguir la Marca Golf, les destinacions han de disposar d’una sèrie de serveis relacionats amb el món d'aquest esport, com són camps de golf, allotjaments especialitzats, resorts de golf, agències receptives especialitzades, empreses de serveis, i entitats de promoció turística.

Salou compleix amb aquests requeriments i, com a empresa de promoció, també ha de complir amb una sèrie d’objectius: promoció de l’oferta de Turisme de Golf; tenir un Pla de Promoció específic per al Turisme de Golf; al web hi ha d’haver un mapa amb la localització i accessos, i informació dels diferents camps de golf de la destinació; tenir un catàleg / fulletó promocional que inclogui els establiments, instal·lacions, activitats i serveis que ofereix la destinació en relació amb el Turisme de Golf; així com oferir informació sobre equipaments de golf, esdeveniments i altres informacions de golf.

 

Salou, destinació especialitzada en turisme esportiu

 

El mandatari ha recordat la totalitat de certificacions amb què compta Salou, que converteixen el municipi en una destinació especialitzada en turisme esportiu. Cal dir que la capital del turisme de la Costa Daurada ha volgut apostar, els darrers anys, per aquest nou àmbit creixent del turisme, amb la marca pròpia Salou #livesports.

Així, l'any 2013, la població, gràcies a la col·laboració público-privada amb les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou, va rebre la certificació en Turisme Esportiu per l'Agència Catalana de Turisme, en la modalitat de futbol. Al 2016, Salou va rebre la certificació de l’ACT, en la modalitat de vela lleugera, a través de la col·laboració público-privada amb les instal·lacions del Club Nàutic Salou. Al 2018, el municipi va certificar-se a Catalunya per l'ACT, en cicloturisme.

Cal destacar les instal·lacions esportives; els 13 establiments certificats per l'ACT i especialitzats en allotjar esportistes; i els recursos naturals.

D’altra banda, en l’àmbit marítim, per tercer any consecutiu, Salou ofereix 2 vies marines en el seu litoral, una iniciativa que aposta per crear una xarxa pública d’itineraris marins i d’aigües obertes que pretén millorar la relació de l’home amb el mar, a través d’activitats guiades diverses, com són l’snorkeling i la natació.

Pel que fa als esdeveniments esportius, l’alcalde Granados ha destacat el RallyRACC i la Challenge Salou, entre altres.

Galeria d'imatges

ACTE MARCA GOLF.jpg
PERE GRANADOS.jpg
AGUSTÍN GARCÍA.jpg
CARME MANSILLA.jpg
ACTE MARCA GOLF 1.jpg
ACTE MARCA GOLF 3.jpg
hills 1.jpg
hills 3.jpg
hills 2.jpg

Document Actions