Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra la Diada amb la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova

dijous 11 setembre 2014

L’acte institucional ha comptat amb l’actuació dels grallers la Tarota i també del ball de Bastons 

  

Salou ha viscut aquest matí enmig d’un ambient festiu l’acte institucional de la Diada de Catalunya on autoritats, societat civil, entitats i nombrós públic s’ha reunit a la plaça de l’11 de setembre per celebrar plegats la Diada Nacional. L’alcalde, Pere Granados, acompanyat d’una nodrida representació municipal ha encetat l’acte amb un discurs en el que s’ha referit a la necessitat “de sumar esforços i voluntats a la causa de construcció d’una Catalunya amb més capacitat per sortir de les dificultats, i n’hem de fer també causa comuna des dels ajuntaments com administracions més properes als problemes i necessitats dels ciutadans”, ha dit. “En aquest context de crisi econòmica que lamentablement encara vivim, hem de tenir la capacitat de poder desenvolupar polítiques suficients per a l’atenció ciutadana i la creació d’ocupació, pel progrés econòmic i cultural; i ho podem fer des del reforç del nostre país, les nostres institucions i la nostra capacitat política”. Per tot plegat, el batlle ha manifestat que “ho podem fer sense perdre la unitat i la confiança en nosaltres mateixos; i sense oblidar, però, que el diàleg, la comprensió i el respecte mutu, i el reconeixement a la diversitat i la pluralitat, és l’actitud que finalment cal adoptar perquè ens pot fer avançar a tots en una mateixa direcció de pau i concòrdia”.

 

En acabar aquestes paraules l’hereu de Salou, ha lliurat al batlle la senyera i aquest l’ha dipositada a les mans d’un policia local vestit de gala qui l’ha hissada al so dels Cant dels Segadors interpretada pels grallers locals La Tarota. Posteriorment, s’han iniciat les ofrenes florals de les diverses entitats, i en primer lloc la de la Corporació municipal-  amb les associacions i partits polítics, els quals han anat desfilant fins a dipositar els diferents rams al monument a Rafael Casanova, engalanat per a l’ocasió i que ha comptat amb la presència de les pubilles i hereu. En total han estat gairebé una setantena.

L’acte ha finalitzat amb l’actuació del ball de bastons de l’associació Sal-i-Ou i, posteriorment, la ballada de sardanes amb l’associació Contrapunt d’Onades amb la Cobla Reus a la plaça del Carrilet.

Galeria d'imatges

llegint_discurs.JPG
llegint_discurs.JPG
llegint_discurs.JPG
tots_regidors.JPG
ballada_saliou.JPG

Document Actions