Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra la Diada Nacional de Catalunya

L’ofrena floral, les sardanes, els castellers i els gegants, protagonistes de l’11 de setembre de Salou

dissabte 11 setembre 2010

Salou ha celebrat avui, com cada any, la Diada Nacional de Catalunya. L’Ajuntament de Salou han realitzat tot un seguit d’actes amb motiu d’aquesta festivitat.  Els actes han començat a les 11 del matí a la Plaça de l’Onze de Setembre amb una gran ofrena floral al monument a Rafael Casanova precedida de la lectura del manifest commemoratiu a càrrec de l’alcalde, Pere Granados, en nom de la Corporació.

En el seu discurs, l’alcalde ha remarcat la rellevància d’un dia que ” suposa el clam de Catalunya i dels seus pobles i ciutats en defensa de la nostra identitat com a país i que mai renunciarem a avançar i desenvolupar un projecte nacional ambiciós que ha de construir un futur millor per a tots i que ha de fer progressar en tots els àmbits la vida dels catalans”.
Granados ha fet referència a l’Estatut de Catalunya i ha recordat que ha estat “votat per les màximes institucions catalana i espanyola i referendat també pel poble català. Un estatut que ha estat resultat de la voluntat democràtica expressada pel poble i pels seus legítims representats i que per això s’escau exigir-ne el ple compliment sense renuciar a res, amb la seguretat que serà l’eina més eficaç i útil per vertebrar el millor futur per Catalunya” .

Després de l’acte on s’ha fet l’ofrena floral a la figura de Rafael Casanova s’ha fet una audició i ballada de sardanes a la Plaça del Carrilet i a càrrec de la Cobla de Reus. Al migdia a les 13:15 hores, a la mateixa Plaça del Carrilet, la Colla Castellera “La Global de Salou” ha realitzat  una actuació.

Ja a la tarda, a les 19 hores, a la Plaça de Francesc Germà i al Passeig de Jaume I, es farà una trobada de Manotes (gegants).

Galeria d'imatges

PREMSA.JPG

Document Actions