Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra un any més la Festa del Rei Jaume I

dilluns 25 agost 2008

Salou acollirà un any més la tradicional festa del Rei En Jaume. Enguany se celebra el VIII Centenari del Naixement del Rei Jaume I i des de l'Ajuntament de Salou s'ha volgut recrear un any més, i amb aquest ja són tretze, la conquesta de Mallorca, considerada com la més gran victòria del rei Jaume I contra els sarraïns.
El tret de sortida d'aquesta festa s'ha donat aquest divendres, amb la presentació dels nous vestits que lluiran durant els propers dies, Jaume I i Violant d'Hongria que s'ha fet al hall de l'Ajuntament. La festa, que es realitzarà entre el 3 i el 7 de setembre farà que es pugui gaudir d'un seguit d'actes relacionats amb la commemoració de la conquesta a diversos indrets del municipi.
Durant el cap de setmana del 5 al 7 de setembre tindrà lloc a la platja de Ponent el primer Campament medieval. Aquest Campament, que es realitza per primera vegada, vol recordar la sortida de Jaume I de les platges de Salou. Alhora es realitzaran diverses activitats per a petits i grans amb tallers de xanques, pintura, tir de soga, lluita amb quadrigues, jocs d'ingeni, danses participatives, lluita de cavallers, exposició de vestits i armes de l'època.
A banda, es podrà gaudir de menjars a l'estil medieval com costellams, corders sencers i embotits fets al rostidor i durant el sopar es realitzarà una actuació de les millors companyies de teatre i espectacle medieval del moment. Com a activitat a destacar, el diumenge a les vuit del vespre es podrà veure una gran exhibició hípica amb els amics del cavall de Salou.
Un any més, s'instal·larà el Mercat Medieval, que va néixer amb la voluntat de dinamitzar l'àrea comercial de ponent i alhora engrandir les festes i la figura del rei en Jaume. El mercat estarà obert del 3 fins el 6 de setembre i s'hi podran trobar artesans de venda de productes, tallers d'oficis, jocs i tallers infantils, caravana de rucs, músics amb instruments d'època i representacions teatrals.
El dissabte dia 6 més de 400 participants (entre el poble de Salou, la Banda de tambors de Montsó, els Almogàvers, el grup Lurte ,els grallers La Tarota, els titellaires de Binefar , els Ministrers SoNat , els Passabarret Joglars i els amics del cavall de Salou) recorreran en cercavila els carrers de Salou. En finalitzar el seguici es realitzarà un sopar en honor al rei Jaume i un concert a tocar del mar. Mentrestant tindrem combats amb torneigs i entreteniment propis de l'època medieval.
El regidor de Festes de l'Ajuntament, Josep Antoni Brull , assegura que s'ha elaborat un programa amb el que es pretén que Salou i la seva gent es traslladi en el temps i que gaudeixi d'una proposta renovada i oberta a la participació de i per tots els públics.
S'exposen els nous vestits d'alta costura del Rei i la Reina
El vestits d'alta costura del Rei i la Reina d'enguany han estat elaborats per la modista i dissenyadora Tania Bezpalyuk i el casc i la corona, pel mestre Francisco Lara amb la col·laboració d'Emili Arnau.
La dissenyadora, per tal de confeccionar els vestits, ha buscat teles similars a les que s'utilitzaven en aquella època, amb els colors tradicionals del moment. S'ha volgut donar un aire als tratges a l'alçada d'un rei i d'una reina. En aquest sentit, la dissenyadora dels nous vestits considera que són més realistes que els que hi havia anteriorment. Fins i tot, en aquesta ocasió, s'han previst un seguit de complements per al rei, per tal de donar-li més rellevància.
Aquests vestits estaran exposats al hall de l'Ajuntament fins al 4 de setembre.
Activitats del Club Nàutic
Dintre del programa d'enguany i des del Club Nàutic de Salou ens presenten la XXI edició de la Regata del Rei en Jaume , que agermana les ciutats de Calvià i Salou.També recordar la exposició 'Creuant el mar: el viatge de Jaume I cap a Mallorca' que actualment està exposada al Club Nàutic fins el 12 de setembre.

Document Actions