Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebrarà diumenge el Dia Internacional de les Famílies amb diverses activitats d'educació ambiental

divendres 16 maig 2008

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Famílies, que va ser establert el 15 de maig per les Nacions Unides l'any 1994, la Regidoria de Benestar Social i Salut de Salou convida la ciutadania a participar en les activitats programades per aquest proper diumenge 18 de maig al passeig Jaume I (al davant de la plaça Bonet), de 10.30 a 14.30 hores.

Aquestes activitats estan vinculades a un projecte d'educació ambiental anomenat 'La Residual' que té com a objectiu aconseguir que la gent reflexioni sobre la importància de la recollida selectiva i del reciclatge, segons explica el seu creador, Toni Vila, remarcant que les propostes estan pensades per implicar tota la família i fer-la interactuar.

En aquest sentit, la regidora de Benestar Social i Salut, Martina Fourrier assenyala: 'La celebració d'aquesta jornada és una molt bona oportunitat perquè les famílies prenguin consciència de la rellevància que té la reutilització de les deixalles i reflexionin entorn a la manera de millorar la relació entre tots els seus membres. La composició de les famílies és cada vegada més variada: n'hi ha de biparentals, monoparentals, nombroses, homoparentals, etc, però en qualsevol cas, cal tenir en compte que les famílies segueixen sent la unitat bàsica de la nostra societat, el més important per al desenvolupament dels infants'.

Perquè les famílies s'ho passin bé diumenge, i a més pensin en les temàtiques plantejades, s'ha organitzat una cercavila protagonitzada per uns personatges de 4 metres d'alçada, elaborats amb llaunes, ampolles de plàstic i altres tipus de residus urbans, que resulten molt 'impactants', explica Vila. També hi haurà tallers de titelles, dirigits per monitors; i una cursa per equips.

Sota el lema 'I la teva com és', el Dia Internacional de les Famílies se celebrarà en total a mitja dotzena de municipis de Catalunya (Girona, Lleida, Deltebre, Salou, Vic i Reus), a proposta de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d'Acció Social i Ciutadania. A Salou, l'organització de la festa ha anat a càrrec de la Regidoria de Benestar Social i Salut.

Document Actions