Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebrarà el Dia d’Andalusia amb una plantada d’arbres i la col·locació d’una escultura, aquest proper diumenge, 26 de febrer

dimarts 21 febrer 2023

L’acte tindrà lloc a la plaça d’Andalusia del municipi, a les 12 h. Prèviament, a les 10 h, la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia ha organitzat una missa ‘rociera’, a l’Església Santa Maria del Mar

Es plantaran tarongers amargs, coneguts, també, com taronja andalusa i taronja de Sevilla

L’obra, ‘Clavelito - Caballo Andaluz’, és de l’autor Cosme Damián Paredes Moreno, de l’any 2017

 

L’Ajuntament de Salou, de la mà de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, organitza aquest proper diumenge, 26 de febrer, un conjunt d’actes amb motiu de la celebració del Dia d’Andalusia, data que es commemora, cada any, el 28 de febrer.

En primer lloc, l’entitat realitzarà una missa ‘rociera’, a les 10 h, a l’Església Santa Maria del Mar.

Posteriorment, a les 12 h, l’Ajuntament durà a terme una plantada de tarongers amargs, a la plaça d’Andalusia de Salou.

Cal dir que el nom científic del taronger amarg és Citrus × aurantium, també conegut com taronja andalusa i taronja de Sevilla, del qual neix la flor de la tarongina, en castellà, ‘azahar’, un element molt característic de la cultura andalusa. L’arbre creix fins aconseguir una alçada de 7-8 metres, i desenvolupa espines axil·lars i agudes.

Les fulles són el·líptiques, de color verd fosc brillant, peciolades i d'una mida de 50-115 x 30-55mm. Les flors són bisexuals, blanques i fragants. El fruit és globós, mesura de 7 a 7,5 cm i la seva polpa té un gust amarg-àcid.

D’altra banda, també es descobrirà, en finalitzar la plantada, la nova escultura que es trobarà a la plaça, l’obra ‘Clavelito - Caballo Andaluz’, de l’autor Cosme Damián Paredes Moreno, de l’any 2017.

Galeria d'imatges

IMG_5047.jpg

Document Actions