Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

SALOU COMENÇA A SOTERRAR ELS CONTENIDORS DE RESIDUS URBANS

dijous 18 març 2004

L'Ajuntament de Salou, aprofitant la remodelació de carrers i l'execució de projectes d'urbanització corresponent al desenvolupament de plans residencials com el PPR-1 (zona al voltant del nou col·legi), està duent a terme una primera fase de soterrament dels contenidors de recollida de residus sòlids urbans, tant els de recollida selectiva com els de rebuig. Cada àrea de recollida o bateria acull contenidors soterrats de totes les fraccions (rebuig, orgànica, paper-cartró, vidre i envasos)
Pel que fa a carrers que es troben en obres de remodelació, el c/ del Penedès n'acollirà dues bateries, el de Montblanc tres i la Via Roma quatre. A més, el c/ de Berenguer de Palou se n'instal·larà una bateria i al c/ Ciutat de Reus dues. En alguns d'ells ja s'ha fet la pre-instal·lació amb els calaixos i els dipòsits.
Pel que fa als nous carrers urbanitzats del PPR-1, en total dotats amb 7 bateries, s'ha realitzat també la pre-instal·lació, restant pendent només la col·locació de les bústies.
Aquesta política d'implantació del sistema soterrat dels contenidors de residus l'estan duent a terme les regidories de Governació, que s'encarrega de la concessió i la gestió; i de Medi Ambient, que s'encarregarà del control i el seu funcionament.
Segons la regidora de Medi Ambient, Montse Porter, 'aquest sistema suposa un innegable avanç en la millora de la neteja urbana i la recollida selectiva, ja que les bateries modulars formen una illa ecològica de mínim impacte ambiental i urbà'.
Per la seva banda, el regidor de Governació matisava que 'tant el sistema com la seva disposició es pot adaptar a un vehicle convencional i la descàrrega dels residus, en tots els tipus de contenidors de selectiva, es pot fer amb total seguretat'. A més afegia que pels usuaris del servei suposa una nova comoditat perquè 'ja no hi haurà límits horaris pel dipòsit de les escombraries, doncs les caixes hermètiques evitaran les males olors'.
Amb la implantació progressiva d'aquest sistema, Salou adopta un model integral de recollida selectiva de RSU, i aposta per mètodes mediambientalment correctes de recollida i eliminació de residus.

Document Actions