Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou comença la instal·lació de zones wi-fi a punts estratègics del municipi

Des de la regidoria de Serveis Interns i Noves Tecnologies s’invertiran 320.000 euros en un conjunt de projectes de modernització

dilluns 08 febrer 2010

L’Ajuntament de Salou ha inclòs un conjunt de projectes en el Fons Estatal de 2010 en la subtipologia "Infrastructura pel desplegament i accés a les xarxes de telecomunicacions" per valor de 320.000€. Un d’ells és el projecte de creació de diverses zones wifi municipals, associades en la majoria dels casos a edificis municipals, permetran la connexió sense fils a internet als usuaris dels edificis públics, en el seu interior i també en les zones ajardinades, si s’escau.

El projecte es desenvolupa en tres fases segons les zones d’actuació.

La primera fase ja s’està instal.lant i abarca les sales de convencions i congressos, els passadissos de connexió i el hall del Teatre Auditori de Salou, TAS. Així mateix cobreix diverses zones de la planta soterrani del TAS, sales de reunions i també la cafeteria. Aquesta primera fase es troba ja en fase d’execució i la previsió per la seva finalització és per al mes de març.

La segona fase, inclourà sales de reunions i la propia sala de plens de l’Ajuntament, l’edifici de Policia Local i la piscina municipal, amb la zona de jardí i recepció incloses. La previsió d’execució de la segona fase és al mes de maig.

La tercera fase inclou un total d’ 11 zones Wifi distribuides pel municipi com són el Xalet Torremar (seu del Patronat de Turisme); l’Oficina de Turisme a la Plaça Europa; diverses zones de Platja Llevant com són la nova oficina de la Policia Local; la zona esportiva de la platja; el perímetre de l’estació d’autobusos o la Font Lluminosa; a més de la Masia Tous, futura ubicació del Punt d’Informació Juvenil, PIJ; o bé la nova zona educacional del carrer Maria Castillo; diversos punts de la Platja Ponent com són el punt d’Informació i Turisme a zona de Plaça Venus; la caseta de Salvament i Socorrisme a la part central de la platja i també la caseta de la Creu Roja a la zona infantil de la platja de Ponent. Aquesta tercera fase, presentada com a projecte específic al Fons Estatal d’Inversió Local 2010, té prevista la seva execució a partir del juliol.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán "durant tot l’any 2010, s’aniran habilitant zones d’accés sense fils a internet fent créixer la xarxa de punts actuals al municipi i que estan localitzades a la Biblioteca Municipal i al Centre Cívic Els Triangles al Cap de Salou".

Al marge d’aquestes zones wifi també es tiren endavant altres projectes com ara la interconnexió d’edificis municipals amb una xarxa pròpia o bé un projecte de modificació de les comunicacions telefòniques a Policia Local (VoIP), entre d’altres.

 

 

 

Document Actions