Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, commemora el Dia Internacional de les Dones amb un acte solemne, festiu i de reconeixement

Acte marcat per la lectura d’un manifest i homenatge a la treballadora de l’Ajuntament de major antiguitat

dijous 08 març 2012

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria d’Acció Social s’ha sumat aquest matí a la celebració del Dia Internacional de les dones, amb la participació de molts veïns i veïnes; així com treballadors i treballadores de la Corporació Municipal, que han volgut afegir-se a la celebració i sumar-se a l’acte de reconeixement de la companya de més antiguitat: Purificación Pérez Graset.

El vestíbul del TAS ha estat l’escenari de la lectura per part de diferents ciutadanes salouenques, d’un manifest elaborat per la Federació de Municipis de Catalunya on s’assenyalà la necessitat de continuar treballant “en un model de societat basada en la igualtat, equitat i la paritat, on és cabdal el compromís i la complicitat dels homes; però també la col·laboració i la complicitat de totes les administracions i institucions”.

L’acte presidit, pel batlle, Pere Granados, comptà amb la presència del regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla i d’una àmplia representació dels regidors i regidores de l’Ajuntament. L’esdeveniment organitzat per la regidoria d’Acció Social i l’Àrea d’Acollida  i Igualtat; ha comptat amb la col·laboració de l’Associació del Grup de Dones de Salou; el Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD); el Pla Local d’igualtat de gènere i l’Institut Català de les Dones.

El batlle, Pere Granados, va felicitar la funcionària homenatjada i destacà: “Fins al 1973 la dona a l’Estat Espanyol va estar considerada com a incapaç. Això és una aberració, però no perdem de vista que ha estat vigent fins fa pocs anys. Vagi per endavant que ningú no pot minvar els drets de les dones i des d’aquí us encoratjo a lluitar per tal d’aconseguir la plena igualtat”.

El regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla, que obrí l’esdeveniment, va manifestar: “Avui l’Ajuntament és un punt de trobada per a la reflexió, el respecte i el reconeixement a les dones. Un dia per defensar les polítiques d’igualtat de gènere com a eina bàsica per construir a tot el món una societat basada en la llibertat, la cohesió, l’equitat i la justícia social; però també un dia per reconèixer l' important paper de les dones al món laboral, cultural, familiar i polític, perquè són un dels pilars bàsics de la nostra societat”.

Tot seguit, el regidor, Pedro Lavilla, va tenir unes paraules d’agraïment per a la treballadora més veterana de l’Ajuntament, la Purificación Pérez Graset, i pel públic assistent i va afirmar el següent:

“És una satisfacció que la nostra Corporació Municipal, a través de la regidoria d’Acció Social, pugui homenatjar i reconèixer la tasca desenvolupada per una de les nostres treballadores de major antiguitat: Purificación Pérez Graset, present amb nosaltres des de 1972, primer al Departament d’Intervenció i finalment en els Serveis Administratius Urbanístics (SAU). Un exemple de dona emprenedora, treballadora i mare de família i un estímul per continuar treballant perquè es reconeguin a tot el món, els drets i les llibertats de les dones”.

Purificación Pérez Graset, amb una trajectòria laboral de 44 anys, d’ençà que va començar amb l’edat de 16 anys, és mare de tres fills i àvia de quatre nets. Purificación ha agraït el reconeixement  i la presència de familiars i amics i va destacar que “sempre he treballat combinant treball, casa i família, de la millor manera que he pogut; em sento orgullosa de ser una dona emprenedora i vull dedicar aquest reconeixement que em fan a totes les dones”.

Els músics de l’Escola de Música de Salou han posat un punt i final musical apoteòsic, a una jornada de celebració.

Galeria d'imatges

Foto_2.JPG
Foto1.JPG
Foto_3.JPG
Foto4.JPG
Foto_2.JPG
Foto_3.JPG
Foto1.JPG
Foto4.JPG

Document Actions