Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, consternat per l’atropellament i mort d’un home, avui a la via del tren

Un minut de silenci ha precedit la lectura d’un manifest institucional d’absolut rebuig de la violència masclista

divendres 23 novembre 2012

El passadís del TAS ha estat un any més, el punt de trobada per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere; però enguany, amb la consternació afegida de l’ajuntament i tota  la ciutadania de Salou per l’atropellament i mort aquest matí, d’un veí del municipi a la via del tren. Un minut de silenci ha precedit l’acte i la posterior lectura d’un manifest institucional.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Pere Granados, del regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla, i  d’ altres regidors i regidores. També s’ha comptat amb l’assistència de nombrós públic i representants de diferents ens locals.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha encetat l'acte demanant un minut de silenci per la víctima d'un atropellament mortal d'aquest matí a la via fèrria a l'alçada del carrer Gandesa del municipi, també ha volgut destacar en l'acte que "un any més reivindiquem la lluita contra la violència masclista, absolutament intolerable en la nostra societat i en la nostra cultura. És la nostra tasca en el dia a dia seguir treballant de manera insistent per aconseguir la seva eradicació". A més, "s'ha de traslladar la consciència a tota la ciutadania del que està bé i està malament i així deixaríem de veure aquestes escenes més que reprobables".

Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social, ha destacat que “per assolir aquest objectiu és molt necessari utilitzar els serveis d’Acció Social i eines com l'educació i el coneixement; perquè només així es podrà sensibilitzar la societat i inculcar valors a les generacions futures i d'aquesta manera, construir una societat lliure de violència, subordinacions i maltractaments: una societat on regni el respecte, la igualtat i la llibertat".

El manifest s’ha llegit per set homes i una dona que ha tancat la lectura, (tres treballadors de l’ajuntament i la resta, alumnat de tallers i cursos del SAN) que han volgut participar voluntàriament per fer una crida col·lectiva i d’aquesta manera, renovar i refermar el compromís “per construir una nova cultura on les relacions es basin en la igualtat i el respecte”.

L’acte s’ha amenitzat amb un petit concert de música clàssica a càrrec de l’Escola Municipal de Música per recordar a les víctimes mortals i en solidaritat amb els seus familiars.

Durant l’acte també s’han repartit entre el públic assistent, calendaris de butxaca amb les dades del SIAD i el telèfon 24h d’atenció a les dones.

Galeria d'imatges

Foto1.JPG
Foto2.JPG
Foto4.JPG
Foto3.JPG
Foto5.JPG
Foto2.JPG
Foto3.JPG
Foto4.JPG
Foto1.JPG
Foto5.JPG

Document Actions