Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou comptarà amb el desplegament de la xarxa de fibra abans del mes de juliol

dijous 25 febrer 2016

El desplegament de la xarxa FTTH cobrirà la població de Salou abans del mes de juliol arribant a 16.000 llars de la ciutat

Salou gaudeix actualment d'una cobertura 4G del 99.9%, segons Vodafone


Les empreses Vodafone i Jazztel han anunciat els treballs de desplegament de la seva xarxa de fibra a la capital de la Costa Daurada. Aquest desplegament, dut a terme amb ple consens per part de l’Ajuntament de Salou a través de la regidoria de Noves Tecnologies i facilitat, en gran part, per la col·laboració brindada pels principals administradors de finques permetrà que un total de 16.000 unitats immobiliàries puguin tenir accés a la tecnologia FTTH que permet velocitats de fins a 300Mb, segons ha apuntat l'empresa Vodafone en aquest sentit.

El regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha expressat la seva satisfacció per l’arribada finalment aquest estiu de la fibra, una eina llargament reivindicada des del municipi i que ha de permetre connexions més ràpides i donar sortida a les reivindicacions de falta de connectivitat, molt especialment, en temporada alta quan més gent estiueja a Salou. En aquests moments ja s’està cablejant el municipi i es poden veure a diversos punts de la ciutat operaris de les dues companyies duent a terme el desplegament de la fibra.

 

Pel que fa a banda ampla ultraràpida mòbil 4G, les empreses de telefonia han seguit reforçant la infraestructura de manera que la cobertura a Salou ja arriba al 99.9%, obrint la porta a innovadors serveis i aplicacions, facilitant la compartició i descàrrega d'arxius com fotos, música, o continguts audiovisuals d'alta definició i permetent treure el màxim partit als videojocs en línia. Així mateix, la banda ampla ultraràpida mòbil fa possible la introducció de nous serveis en empreses i administracions públiques en mobilitat amb alt contingut multimèdia o altres en àrees com la telemàtica, la sanitat o els serveis públics.

Aquest ampli desplegament permetrà, com han assenyalat les empreses que estan duent a terme la inversió, que els salouencs puguin accedir a una major oferta de serveis convergents de telecomunicacions amb connexió mòbil, fixe, internet i televisió.

Galeria d'imatges

fibra.jpg
fibra.JPG

Document Actions