Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou condemna la invasió d'Ucraïna i se solidaritza amb el poble ucraïnès

dimarts 01 març 2022

L’Ajuntament de Salou ha convocat una concentració, aquesta tarda, davant de les portes del Consistori, per fer un minut de silenci i llegir el manifest institucional

 

Salou s’ha reunit, aquesta tarda de dimarts, davant de les portes de l’Ajuntament, per llegir una declaració institucional de condemna a la invasió militar d’Ucraïna, de suport al poble ucraïnès i de compromís amb la pau. Aquesta declaració se suma a les de les entitats municipalistes de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

L’acte, al qual hi han assistit unes 300 persones, ha estat presidit per l’alcalde Pere Granados, acompanyat de tots els portaveus dels grups municipals i de la resta de regidors i regidores de la Corporació. S’ha iniciat amb un minut de silenci, amb la melodia del Cant dels Ocells.

A continuació, l’alcalde ha llegit el manifest institucional de l’Ajuntament, que, en nom del municipi de Salou, “vol manifestar la més enèrgica condemna a l’atac militar contra ciutats i població civil ucraïnesa, que ha provocat ja innocents víctimes i una crisi humanitària amb milers de refugiats”.

El document també posa de relleu el compromís de la societat salouenca amb la pau i la convivència, amb la resolució no violenta dels conflictes, i el respecte a les decisions sobiranes i democràtiques.

La declaració valora la intervenció sobre el territori ucraïnès, ordenada pel president rus Vladímir Putin, com a “un estat de violència i d’agressió absurda i incomprensible, que només genera danys personals i col·lectius, i patiment a la població”; i com a “una ocupació militar que viola la sobirania i la integritat d’un país, i sotmet la seva llibertat i la seva voluntat a escollir el seu propi futur”.

Per tant, l’Ajuntament de Salou exigeix la desescalada del conflicte, amb l’aturada immediata de la invasió i la retirada de les tropes enviades per Vladímir Putin a Ucraïna, abans que es multipliqui el nombre de víctimes i de damnificats.

En segon lloc, la Corporació expressa el seu suport i solidaritat amb el poble d'Ucraïna davant d'aquest atac, i, especialment, amb la comunitat d'origen ucraïnès que resideix a Salou, als pobles i ciutats veïnes, a Catalunya i a Espanya, que viuen, amb tristesa i impotència, aquesta situació.

I, en tercer lloc, s’apel·la a la represa del diàleg i a l'entesa per a la construcció de la pau entre tots, i cercar solucions per vies polítiques i diplomàtiques als problemes.

Per últim, Salou ha demanat un esforç per reconsiderar una posició injusta i que es torni al diàleg per a la construcció de la pau entre els pobles i les nacions d'Europa i del món. I ha desitjat que aquest conflicte finalitzi l’abans possible, i es pugui normalitzar la vida a Ucraïna i a Rússia, en un ambient de pau, en benefici de tothom.

L’acte ha finalitzat amb la peça ‘Imagine’ de John Lennon. Les persones ucraïnes assistents han cantat l'himne del seu país; i la representant de la nova Associació d'Ucraïnesos de Salou, Anastasia Chornohuz, ha expressat unes paraules d'agraïment per tot el suport, així com, també, ha explicat com poder fer aportacions per ajudar les famílies que viuen a Ucraïna. 

La façana de l’Ajuntament també ha estat il·luminada amb els colors de la bandera d’Ucraïna, blau i groc, durant tot l’acte.

Galeria d'imatges

000.jpg
0.jpg
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
11.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
17.JPG
18.JPG
19.JPG
20.JPG
21.JPG
22.JPG
23.JPG
24.JPG
26.JPG
27.JPG
29.JPG

Document Actions