Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou congela els impostos i destina l’increment d’ingresos a polítiques socials

dimarts 28 octubre 2014

En el plenari de demà dimecres es posa a aprovació el Pressupost, que ascendeix a 39.767.744 euros, i sense inversions a 39.242.744 €

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Econòmics, Jesús Barragán, han presentat les Ordenances Fiscals i el Pressupost General de la Corporació per a l’exercici 2015, remarcant que “per aquest 2015 queden congelats tots els impostos, les taxes i preus públics; i això vol dir que el contribuent no veurà incrementat cap rebut ni tribut que pagui”. Es matisava en aquest aspecte que “el govern de Salou continua en la seva línia de contenir la pressió i la càrrrega fiscal, amb mesures anticrisi i essent molt rigorosos en la despesa”.

 Respecte de l’IBI, l’alcalde ha dit que “tampoc s’incrementa perquè es reduirà el tipus impositiu per compensar l’increment del valor cadastral”.  

També ha volgut deixar clar que per regularitzar la situació en el cobrament del servei d’ajut a domicili es crea una nova taxa si be “s’estableix un règim de bonificacions fins el 100% de la seva tarifa perquè el considerem un servei social fonamental pel a la gent gran i persones amb dificultats de mobilitat”.

 Per la seva banda, el regidor d’Economia remarcava altres aspectes importants de les Ordenances com la “rebaixa  d’un 10% de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires” i que en queden exempts els establiments que canviïn de nom  la llicencia; que queden exemptes les plusvàlues dels habitatges habituals per dació en pagament; i que es manté el sistema de pagament fraccionat sense interessos amb 10 mensualitats i la bonificació del 3% amb pagament avançat el mes de febrer en un únic rebut.

Barragán matisava en aquest aspecte que “són mesures que formen part de les mesures anticrisi posades en marxa el 2010 i que enguany s’amplien fins a 66”.

 

El Pressupot.

 Respecte al Pressupost General pel 2015, l’alcalde manifestava que “l’objectiu és mantenir i millorar la qualitat dels serveis, incrementar la promoció de la ciutat i la destinació, i incrementar les partides destinades a potenciar les polítiques socials, prestant especial atenció a les famílies que més ho necessiten”.

Comptant que l’increment dels ingressos corrents respecte el 2014 és de 1.354.744 euros, l’alcalde deia que 700.000 corresponents a la taxa turística es transferiran al Patronat de Turisme i 655.000 “serviran per finançar despesa social i de millora de la qualitat de vida de la ciutat”.

Es doten 125.000 € addicionals per a despeses de polítiques socials per ajuts a les persones mes desfavorides, pensionistes i persones en atur, pel pagament de  les taxes de recollida de residus; i ajuts a les persones en risc de pobresa energètica pel pagament de l’aigua, gas i electricitat.

S’incrementa en 25.000 € la despesa per la gestió dels plans d’ocupació de persones en atur; es manté l’import de 105.000 € per la realització de plans ocupacionals propis; s’incrementa de despesa d’infància en 33.000 € per poder ampliar el casal XICS d’estiu i poder atendre tota la demanda de places; s’incrementa en 160.000 € per a la millora del manteniment d’espais públics; i s’incrementa la despesa en 20.000 € per a la conservació i manteniment de zones esportives.

 Per altra part, l’alcalde remarcava també la bona gestió duta a terme pels serveis econòmics municipals, ja que per una banda “hi ha una reducció de 306.000 € en despesa destinada al pagament de deute bancari, gràcies a la política de reducció del deute i d’estalvi que s’ha aplicat en pressupostos anteriors, i que es continua també en aquest pressupost” i, per altra, “hi ha una disminució de l’endeutament de l’Ajuntament, que es preveu inferior al 50% dels ingressos corrents, per sota de la mitjana de molts altres Ajuntaments i per sota del màxim del 110% establert legalment”.

Pel que fa al capítol d’inversions, el regidor Jesús Barragán manifestava que “atès l’estricte i limitat ús que es fa dels préstec bancaris, es prioritzen cap a actuacions de millora d’espais públics, jardineria i carrers; per millorar la qualitat de vida a Salou”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

portada_pressupost.jpg
Lalcalde_i_el_regidor_de_Serveis_Econmics_en_la_presentaci_del_Pressupost_2015.JPG

Document Actions