Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou congelarà impostos i bonificarà l’IBI als immobles que instal·lin sistemes per a l’aprofitament de l’energia solar

dilluns 25 octubre 2021

L’Ajuntament realitzarà modificacions puntuals a les seves ordenances fiscals per facilitar la gestió tributària al contribuent; i es reduiran, també, algunes taxes municipals

El regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha assegurat que ‘l’Ajuntament assumirà l’augment dels costos al pressupost i no els repercutirà al contribuent’

El plenari municipal que se celebrarà aquest dimecres, dia 27 d’octubre, a l’Ajuntament de Salou, donarà llum verda a l’aprovació de les Ordenances Fiscals de 2022. En aquest sentit, Salou "congelarà impostos de cara a l’any vinent, tot i la situació financera a les arques municipals, derivada de la pandèmia". En aquest sentit, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, argumenta que “l’Ajuntament assumirà l’augment dels costos al pressupost i no els repercutirà al contribuent”, ja que “el nostre objectiu és gravar el menys possible la ciutadania”.

L’Ajuntament bonificarà l’IBI fins a un 50%, segons el seu valor cadastral, a les instal·lacions d’autoconsum d’energia solar, durant 3 anys.

També es mantindrà la bonificació del 50% a l’ICIO en instal·lacions sostenibles (inclòs aprofitament d’energia solar), i, a més, agilitzant els tràmits administratius per a la seva aprovació.

Es modificarà l’ordenança de l’Escola d’Adults per poder realitzar pagaments i actuacions de forma trimestral i no haver d’abonar l’any sencer, afavorint la interrupció de la formació sense cost per als interessats.

L’ordenança d’Esports es modificarà per tal de dur a terme una gestió eficient dels seus tributs, eliminant matrícules i adequant les tarifes al seu ús real.

Per últim, pel que fa a l’ordenança de l’ocupació de la via pública per part del mercadet dels dilluns, cal dir que aquesta es reduirà en un 25%.

Document Actions