Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou Connecta, el servei wifi municipal es consolida durant el període estival

De juliol a setembre més de 35.000 persones s’hi han connectat. Les zones del frontal marítim, les més utilitzades

divendres 14 octubre 2011

El sistema WIFI SALOU CONNECTA -que es va activar la segona setmana de juliol- porta ja comptabilitzades fins a 30 de setembre un total de 35.435 connexions. Des del primer moment va tenir una gran acceptació per part dels ciutadans i visitants. Durant el mes de juliol es van produir 200 connexions diàries en total en les diferents zones habilitades. Les xifres també posen de relleu que la difusió de les zones Wifi habilitades pel municipi mitjançant tríptics informatius a les oficines municipals i d’informació turística, i  també amb senyals indicatives sobre el terreny ha fet incrementar el seu ús durant el mes d’agost, coincidint amb la màxima afluència turística, superant les 18.000 connexions i amb una mitjana diària de 600 usuaris del servei.

MES            CONNEXIONS PC           CONN. DISP.     TOTAL         MITJANA/DIA

                   PORTÀTILS/IPAD        MÒBILS

 

Juliol                  1.900                           4.235                6.135                 197

Agost                  5.750                          12.850             18.600                 600

Setembre           4.800                           10.700             15.500                 515

 

Durant el mes de setembre, l’ús del servei s’ha estabilitzat en unes xifres que superen les 500 connexions diàries. Altres conclusions són que  les connexions es produeixen a les hores centrals del dia, entre les 10:00h i les 18:00h, i després es denota una nova repuntada de connexions entre les 20:00h i fins les 23:00h. A més, de cada 10 connexions al sistema Wifi, 7 es van realitzar des de dispositius mòbils, i 3 des d’ordinadors personals (PC), Portàtils, Netbooks, Tablets, etc.  La zona Wifi de la Font Lluminosa és, segons les estadístiques del sistema, la que recull major nombre de connexions i que manté les mitges més estables en usuaris durant tota la jornada.

Les zones de Creu Roja i Caseta Salvament, a la platja de Ponent, són les següents zones amb més visites. La Plaça Europa i la Zona Esportiva – Oficina Policia Platja, a la platja de Llevant també registren una afluència important d’usuaris. Pel regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, “és una bona eina per als habitants i visitants de Salou que no fan més que confirmar-nos la importància de les noves tecnologies en la vida ciutadana i com a servei públic”.

El sistema, gestionat de forma centralitzada des de les instal·lacions informàtiques de l’ajuntament, està dissenyat seguint les indicacions de la CMT en la seva circular 1/2010, en quant a limitació de velocitat i separació de les zones pròpiament residencials, a més, es troben limitats també alguns dels serveis de la xarxa que no corresponen a una instal·lació de caràcter públic i gratuït. Així mateix, el sistema incorpora un filtratge de continguts web visitables.

Galeria d'imatges

IMAG0086.jpg
IMAG0086.jpg

Document Actions