Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou consolida la seva certificació com a Destinació de Turisme Familiar

Prop del 30% d’establiments del municipi aposten per la marca. L’alcalde, Pere Granados, confirma que Ajuntament i Generalitat estan treballant conjuntament per desenvolupar un Pla Estratègic de Turisme al municipi

dijous 18 novembre 2010

Salou, un any més, manté la certificació de Turisme Familiar (DTF) que atorga la conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya; una marca assolida l’any 2003 i que continua sumant esforços per part dels diferents agents, ja siguin establiments hotelers, de restauració, etcètera. Actualment, a Catalunya hi ha 11 destinacions certificades que aporten solidesa i pes a la marca, entre les que Salou ha realitzat un esforç conjunt amb la conselleria -al llarg de 7 anys- per situar-se en prop del 30% d’establiments del municipi que compleixen amb els requeriments de la marca.
Pel que fa a sectors, Salou disposa de 26 establiments d’allotjament certificats, dividits entre les diferents categories i que suposa un 30% del total de la oferta d’allotjament al municipi; pel que fa a restauració, hi ha 20 restaurants certificats el que suposa un 15% del total de la oferta de restauració del municipi; mentre que en l’apartat ‘altres empreses’ n’hi ha de  certificades 16 establiments de bars i cafeteries, 1 supermercat, 2 establiments de lloguer de cotxes, 100 comerços i 4 entitats culturals, que situen el total d’altres empreses en un 28% del total de l’oferta. Per la seva part, el regidor de Turisme, Alberto del Hierro, ha assegurat que “la feina no s’atura aquí tot i els bons nivells assolits, ja que volem seguir engruixint el número d’establiments certificats i d’aquesta manera continuar impulsant la marca de Destinació de Turisme Familiar amb tot el suport i la confiança de la conselleria”.

Amb aquests números a la ma, recollits en un informe del Patronat de Turisme de Salou, la capital de la Costa Daurada ofereix una àmplia oferta dins al conjunt de DTF’s del país. Així, si es compara la posició de la DTF de Salou respecte de la resta de Catalunya es compta amb un 14% del total d’establiments d’allotjament certificats de tota Catalunya, un 10% d’establiments de restauració i altra restauració, i un 14% del total d’altres empreses dins el conjunt del país. En places d’allotjament, a tot Catalunya s’ofereixen 82.479 places certificades, de les quals 17.573 s’ofereixen a Salou, representant aquesta xifra, un 21% del total d’oferta certificada; en restauració Salou disposa de 36 establiments certificats dels 366 certificats de Catalunya, que representen un 10% del total de la oferta. Finalment, dins del grup de 761 ‘altres empreses’ (que engloben supermercats, empreses de lloguer de cotxes, comerços i empreses turístiques i culturals) que hi ha a Catalunya amb el segell de marca DTF  Salou compta amb un total de 107 establiments certificats, donant la xifra del 14% del total ofert. “Amb aquestes xifres a la mà es confirma la importància de Salou dins la globalitat de la marca turística Destinació de Turisme Familiar”, ha assegurat l’alcalde de Salou, Pere Granados, qui també ha recordat que “l’Ajuntament de Salou i conjuntament amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya estem treballant en la redacció d’un Pla Estratègic per tal de fer més competitiu el producte turístic i consolidar-lo encara més com una oferta de qualitat”.

Document Actions