Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou construirà 2.000 noves places d’aparcament

Se sumaran a les 2.200 creades durant els darrers anys, per a cotxes i autocars

diumenge 03 desembre 2023

L’Ajuntament de Salou, en resposta a la creixent demanda de places d’aparcament, durà a terme un pla estratègic per augmentar substancialment els espais reservats per estacionar a la via pública. Aquest reforç s’inscriu en una visió més àmplia per a la modernització urbana i la millora de l’experiència, tant per als residents com per als visitants de la capital de la Costa Daurada.

Actualment, Salou compta amb 2.108 places per a cotxes i 96 per a autocars en diverses ubicacions de superfície, comptant amb els aparcaments soterrats, les places dels dissuasius i edificis de pàrking especialitzats. Malgrat aquesta capacitat, l'Ajuntament reconeix els desafiaments que representa la temporada estiuenca i està compromès, i ja hi treballa, per oferir solucions efectives.

Per a finals de l'any 2024, està prevista la finalització de noves fases d'aparcaments en superfície a l'av. Pompeu Fabra i l'av. Joan Fuster, així com la creació d'una gran zona d'aparcament a la zona esportiva del carrer Carles Roig. Aquestes noves àrees sumaran 730 places addicionals per a cotxes i 40 per a caravanes, augmentant, significativament, l'oferta d'aparcament a la ciutat.

Amb els ulls posats en el futur, l'Ajuntament de Salou té en cartera projectes encara més ambiciosos que afegiran 1.200 places de cotxe. Aquestes inclouen plans per a un nou edifici d'aparcament a l'avinguda Carles Buïgas, amb el carrer Torremolinos (450 places), i a la prolongació del carrer Salauris (300 places, en un edifici), així com un aparcament soterrat a la zona central de l'Eix Cívic, situat, estratègicament, davant de la Torre Vella (450 places). Així mateix, tocant a l'Eix Cívic, hi haurà un altre aparcament de superfície.

Aquest pla d'expansió d'aparcament és clau en la transformació urbana del municipi, pensat per millorar la mobilitat sostenible, reduir l'impacte ambiental del trànsit i donar suport al dinamisme comercial i turístic de la ciutat. A través d'aquestes accions, Salou es posiciona com una destinació més accessible, còmoda i atractiva, alineada amb les tendències i necessitats d'una societat moderna i en constant evolució.

Document Actions