Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou convida la població a una sessió informativa sobre el desplegament de la telefonia mòbil

Tindrà lloc demà dimecres a les 18,30 al centre cívic

dimarts 10 gener 2012

L’Ajuntament de Salou està treballant conjuntament amb el Centre de Recerca i Governança del Risc de la Universitat Autònoma de Barcelona en el projecte GECODIT per a la generació de consens social en el desplegament de la telefonia mòbil (3G). La finalitat d’aquest treball és afavorir les dinàmiques de consens i diàleg que han de possibilitar un desplegament eficient d’aquestes infraestructures. L’objectiu principal d’aquests acords, impulsats des del Departament de Governació i Administracions Públiques és facilitar el consens entre administracions locals, operadores i veïns en la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil, des del convenciment que aquestes infraestructures són el pilar dels serveis avançats en mobilitat i són, per tant, elements estratègics per al desenvolupament de la societat del coneixement a Catalunya.

L’extensió consensuada de les comunicacions mòbils arreu del territori garanteix l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació, tant dels ciutadans com de les empreses, sense dependre de la ubicació física, cosa que facilita la vertebració territorial, la competitivitat i la cohesió social del nostre país.

 

Per tal de donar veu a la ciutadania s’ha muntat una reunió informativa –que se celebrarà demà a les 18,30 hores al centre cívic del municipi- on s’explicarà el projecte i el marc legal i tècnic d’actuació. “És important que la població tingui coneixement d’aquesta matèria perquè avui en dia, les antenes ja formen part del nostre paisatge urbà”, ha explicat el regidor de Gestió de Territori Marc Montagut. La sessió, també servirà dins el procés participatiu per a escoltar les aportacions dels veïns i veïnes del municipi i de recollir les opinions.

En aquesta reunió informativa també hi assistirà a un tècnic de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya per tal de donar informació en relació a les instal·lacions de telefonia mòbil i aclarir dubtes.

Document Actions