Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou convoca el VI Premi de Recerca Pictòrica Memorial José Luís Rubio Saez

Enguany s’incorpora la pàgina web exclusiva pel concurs amb tota la informació detallada www.premisaloupintura.org

dimecres 09 juny 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados juntament amb la Regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, el tècnic en Gestió Cultural Josep Maria Guinovart i els fills de  Jose Luis Rubio Saez (Estructuras Ferru S.A.) Jose Miguel i Federico Rubio, han presentat avui en roda de premsa el VI Premi de Recerca Pictòrica Memorial Jose Luis Rubio Sáez. L'Ajuntament de Salou organitza aquest premi que té periodicitat biennal, amb l’objectiu de fomentar l’experimentació, la innovació i la reflexió en l’àmbit de la pintura referides tant a qüestions de tipus formal com de contingut .

El certamen  pretén descobrir les aportacions individuals més destacades i estimular la constant evolució tècnica de l’art pictòric en la contemporaneïtat. A partir d’aquesta edició, el concurs fa homenatge a la persona de José Luis Rubio Sáez, inspirador del concurs, i el seu mecenes en totes les edicions celebrades. Els artistes interessats tindran de marge per presentar les seves obres fins el dia 10 de juliol.
 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat la figura de José Luis Rubio i ha explicat que el concurs “va néixer volent ser un referent en el món de la pintura i aquest continua sent el seu esperit” i ha afegit que “es tracta d’una plataforma per a la investigació en el món de les arts plàstiques, un intent de promoure estils i conceptes d’avantguarda”. Granados ha afegit que “aquest premi que porta el nom de Jose Luis Rubio és el millor homenatge que des de l’Ajuntament li podem fer”.

El Premi Salou està dotat amb la quantitat de 6.000 euros i no podrà ser declarat desert ni dividit. S’estableixen un primer i un segon accèssits dotats amb 1.500 euros i 800 euros, respectivament.

Nova pàgina web pel premi

D’altra banda, entre les novetats d’enguany, s’incorpora la creació d’una pàgina web exclusiva pel concurs on els interessats trobaran tota la informació i podran formalitzar la inscripció.
Ja  es poden consultar les bases del concurs a http://www.premisaloupintura.org. En aquesta web es publicarà i s’informarà puntualment del desenvolupament de tot allò relatiu al concurs.  El Cap de la Secció de Sistemes d’Informació de l’Ajuntament de Salou, Jesús Redón ha mostrat la web durant la roda de premsa. 
Aquest any, el premi té el repte de millorar la difusió fent-la més extensiva i selectiva així com promoure la implantació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).   En aquest sentit, la regidora de Cultura ha destacat “ s’ha fet un gran  esforç en desenvolupar un sistema informàtic que permeti la participació i actuació dels membres del jurat a través d’internet per tal de fer-ho més obert” i això “ ha estat conseqüència del bon treball fet per la Secció de Sistemes d’Informació de l’Ajuntament en col·laboració amb la regidora de Cultura”

A l’esmentada web, dins l’Àrea pels participants hi haurà tots els formularis per tal de facilitar que siguin emplenats on line, els quals es preveu estiguin plenament disponibles a partir del divendres. En conseqüència no s’ha de trametre cap imprès ni documentació per correu postal. Tota la gestió del concurs  es desenvolupi arà de forma virtual.

El veredicte del guanyador es farà públic el dia 13 de setembre de 2010. El dia 17 de setembre de 2010 tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’exposició i el lliurament de premis. El veredicte i les decisions del jurat són inapel·lables. L'obra guardonada amb el premi principal passarà a ser patrimoni de l'Ajuntament de Salou.

Galeria d'imatges

Nota_premsa_1.JPG

Document Actions