Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou convoca el VII Premi de Recerca Pictòrica Memorial José Luís Rubio Saez

La informació detallada del concurs està disponible al blog www.premisaloupintura.blogspot.com on també es pot realitzar la pre-inscripció per participar-hi

dijous 07 juny 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados juntament amb la Regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, la direcció tècnica, Raquel Medina i els fills de  Jose Luis Rubio Saez (Estructuras Ferru S.A.) Jose Miguel i Federico Rubio, han presentat avui en roda de premsa el VII Premi de Recerca Pictòrica Memorial Jose Luis Rubio Sáez. L’Ajuntament de Salou organitza aquest premi que té periodicitat biennal, amb l’objectiu de fomentar l’experimentació, la innovació i la reflexió en l’àmbit de la pintura referides tant a qüestions de tipus formal com de contingut .

El certamen  pretén promoure la creació artística i estimular la constant evolució tècnica de l’art pictòric en la contemporaneïtat. Aquest és el segon any que es realitza un homenatge a José Luis Rubio Sáez, inspirador del concurs, i el seu mecenes en totes les edicions celebrades. Els artistes interessats tindran de marge per presentar les seves obres des del proper dilluns 11 de juny fins al 19 de juliol. El jurat avaluarà i seleccionarà les obres a concurs a partir de la documentació rebuda en els dossiers que elaboraran els participants tot seguint les indicacions corresponents. 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha aprofitat per fer memòria de la figura de José Luis Rubio i ha volgut agrair la tasca de “continuïtat que fan els seus fills amb la continuació d’aquest mecenatge en temps difícils” i ha afegit que “es tracta d’una plataforma per a la investigació en el món de les arts plàstiques, un intent de promoure estils i conceptes d’avantguarda”. A més, ha afegit que “aquest premi que porta el nom de Jose Luis Rubio és el millor homenatge que des de Salou es pot fer amb una persona compromesa amb el municipi i la cultura”. Precisament, José Miguel Rubio, ha assegurat que “la cultura en aquests moments s’ha deixat de banda davant les retallades però nosaltres hi continuem apostant i esperem que hi participi molta gent i que gaudim dels quadres”.

El Premi Salou està dotat amb la quantitat de 6.000 euros i no podrà ser declarat desert ni dividit. S’estableixen un primer i un segon accèssits dotats amb 1.500 euros i 800 euros, respectivament. En aquest premi podran participar tots els artistes de qualsevol nacionalitat major de 18 anys que resideixi a territori espanyol. Cada artista podrà presentar una única obra recent  (realitzada no abans de 2010) que no haurà estat premiada en cap altre certamen. Cal recordar que en la passada edició es van presentar fins a 111 obres, totes elles de gran qualitat.

La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha afegit del premi que és “un exemple del que la iniciativa privada unida a la pública pot incidir amb en el desenvolupament i projecció cultural que sense dubte enriqueix i dóna prestigi a la seva imatge com a ciutat”.

En la present edició 2012, com ha explicat la comissària del premi, Raquel Medina, es continua apostant per Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per tal de facilitar la interacció amb els participants, jurat i mitjans de comunicació com a canal per tal d’optimitzar recursos i agilitzar els tràmits.

En aquest sentit,  la organització ha creat el blog www.premisaloupintura.blogspot.com on es disposa de tota la informació relativa al premi com les bases que es podran consultar / descarregar, juntament amb la informació addicional d'ajuda a la generació del dossier que el concursant ha de presentar. També ofereix la possibilitat d’enviar consultes a la organització. Així mateix es tracta d’una eina de múltiples utilitats on es trobarà informació del perfil i trajectòria d’aquests 12 anys del Premi, notificacions del resultats de les diferents fases i del punt del procés de desenvolupament del concurs. També està a disposició de la premsa tot el material informatiu necessari.  La voluntat dels organitzadors és facilitar la presentació i elaboració de dossiers als participants així com la comoditat  i agilitat a l’hora de que el jurat pugui valorar les obres. 

Galeria d'imatges

DSCN6683.JPG
DSCN6683.JPG

Document Actions