Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou convoca el VIII premi de recerca pictòrica Memorial José Luís Rubio

L’obra guanyadora s’endurà els 6.000 euros de premi i comptarà amb una exposició durant el juliol i agost a la Torre Vella del municipi

dilluns 31 març 2014

L’alcalde de Salou, Pere Granados juntament amb la Regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, la direcció tècnica, Raquel Medina i un del fills de  Jose Luis Rubio Saez (Estructuras Ferru S.A.) Federico Rubio, han presentat avui en roda de premsa el VIII Premi de Recerca Pictòrica Memorial Jose Luis Rubio Sáez. L’Ajuntament de Salou –a través de Cultura- organitza aquest premi que té periodicitat biennal, amb l’objectiu de fomentar l’experimentació, la innovació i la reflexió en l’àmbit de la pintura referides tant a qüestions de tipus formal com de contingut gràcies al suport del mecenatge de l’empresa privada la qual està recolzant aquest premi pictòric des de l’any 2.000.

 

L’alcalde, Pere Granados, ha  manifestat que “aquest premi és un referent en dos aspectes; tant per la qualitat de les obres com per la rigorositat del premi, avalat per un jurat de gran prestigi i de solvència contrastada”. L’alcalde també ha volgut agrair la implicació de la família mecenes, a més de totes les parts que fan possible la continuïtat d’aquest premi molt consolidat dins el panorama de l’estat espanyol i al qual s’hi presenten habitualment un centenar d’artistes.

L’obra guanyadora, que passarà a formar part del fons d’art municipal, a més d’endur-se el premi de 6.000 euros, s’exposarà junt amb les obres seleccionades en una mostra que es podrà veure durant el juliol i l’agost a la sala d’exposicions de la Torre Vella. També hi haurà dos accèssits; l’un dotat amb 1.500 euros i un altre amb 800 euros més.

La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha assegurat que “és una satisfacció continuar fent realitat a través d’aquest premi el creixement de la cultura a Salou i sobretot per l’experimentació pictòrica i la difusió de l’art contemporani”.

Per la seva part, la comissària de l’exposició, Raquel Medina, ha destacat que “estem davant d’una plataforma immillorable per donar a conèixer els artistes que innoven en l’art pictòric davant d’un jurat sempre molt significatiu i influent en el món de l’art”. En aquest sentit, hi figura el periodista i crític d’art, Josep Mª Cadena; el director del Museo de Arte Abstracto de Cuenca, del Museu d’Art Espanyol Contemporani de Palma i director d’Exposicions de la Fundación Juan March; Arnau Puig, filòsof i crític d’art i president emèrit de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA); a més de Violant Porcel, Directora de la galeria Marlborough a Barcelona  i vicepresidenta de l’ACCA junt amb la Directora del CONCA (Consell Nacional de les Arts i la Cultura) Sílvia Muñoz d’Imbert.

 

A la roda de premsa també hi ha estat present Federico Rubio, fill del mecenes del premi -José Luis Rubio Sáez- qui ha volgut agrair el suport de l’Ajuntament i de tots els que fan possible que hi hagi  cada dos anys “un premi de pintura de prestigi a Salou, en mans de professionals”. A més, ha afegit que “seguim apostant pel projecte tot i les circumstàncies econòmiques”.

Les inscripcions s’obriran demà 1 d’abril i la recepció de dossiers es podran lliurar a partir del 5 de maig. En aquest premi podran participar tots els artistes de qualsevol nacionalitat majors de 18 anys que resideixin a territori espanyol. Cada artista podrà presentar una única obra recent que no hagi estat premiada en cap altre certamen. L’organització manté el blog www.premisaloupintura.blogspot.com on es disposa de tota la informació relativa al premi com les bases que es podran consultar / descarregar, juntament amb la informació addicional d’ajuda a la generació del dossier que el concursant ha de presentar. També ofereix la possibilitat d’enviar consultes a la organització. Així mateix es tracta d’una eina de múltiples utilitats on es trobarà informació del perfil i trajectòria d’aquests 14 anys del Premi, notificacions del resultats de les diferents fases i del punt del procés de desenvolupament del concurs. La voluntat dels organitzadors és facilitar la presentació i elaboració de dossiers als participants així com la comoditat  i agilitat a l’hora de que el jurat pugui valorar les obres. 

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

recerca_2.JPG
recerca_1.JPG
recerca_1.JPG
recerca_2.JPG

Document Actions