Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou crea el primer Observatori Municipal de Comerç de l'Estat espanyol

dilluns 14 setembre 2009

L'Observatori serà una eina d'anàlisi i gestió, que ajudara a planificar i dinamitzar el teixit comercial i empresarial de Salou

L'Ajuntament de Salou ha presentat avui el primer Observatori Municipal de Comerç de tot l'Estat espanyol. La iniciativa, pionera a l'estat, ha estat impulsada per la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum, i compta amb el suport del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, la Confederació de Comerç de Catalunya, la Cambra de Comerç de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i l'Associació de Comerciants 365 Dies.

L'Alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que aquesta iniciativa respon a la necessitat 'd'un instrument per conèixer l'estat i la cojuntura del comerç local, elaborar diagnosis, i establir les fórmules i estratègies per a la seva promoció i orientació'.
A més Granados ha afegit que 'amb l'Observatori volem planificar i prendre decisions polítiques amb coneixement de causa, que permetin dinamitzar i millorar el teixit comercial salouenc, professionalitzant la seva gestió i fent-lo més competitiu'. Afegia que 'des de l'Ajuntament hem de prendre la iniciativa perquè el sector comercial està patint molt la crisi econòmica i necessita suport i noves accions per enfocar el seu futur'.

Per la seva banda el Regidor de Comerç, Pedro Lavilla, ha explicat que 'l'Observatori ens ajudara a planificar el model de comerç del territori per posteriorment marcar les accions promocionals que més s'escaiguin'. Afegia que 'Salou necessita d'una eina com l'Observatori que ens permeti, tant als responsables del govern municipal i al sector comercial, i de forma conjunta, prendre decisions rigoroses per una aposta de futur com és captar un turisme de compra, complementari del turisme de sol i platja'.

El Director de l'Observatori de Comerç de Salou, Jesús Antonio Marmol, ha explicat que 'l'Observatori ajudarà a obtenir indicadors socioeconomics i dades per al seu posterior tractament i valoració, i d'aquí elaborar accions'. A més ha declarat que 's'està elaborant un curs academic que anira d'octubre a maig, relacionat amb l'objectiu de buscar un turisme de compra'.

Àngel Xifré, Director dels Serveis Territorials del Departament d'Innovació i Empresa de la Generalitat de Catalunya, ha destacat que es molt important que l'Ajuntament prengui la iniciativa i es posi al capdavant d'un projecte d'aquestes dimensions, buscant la col·laboració i la implicació dels comerciants i entitats del sector, la URV, i les altres administracions.

A l'acte també hi ha assistit el Sr. Agustí Figueres, Secretari General de la Confederació de Comerç de Catalunya, la Sra. Charo Ferrer, Cap de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Salou, el Sr. Rafa Olivier, President de la Comissió de Comerç Interior de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona i el Sr. Joan Vicenç, President de l'Associació de Comerciants 365 Dies de Salou.

Document Actions