Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou crea la primera Escola Superior de Comerç de Costa de l'estat

divendres 23 octubre 2009

El curs arrenca el proper 29 d'octubre amb 250 alumnes i una vintena de professors

El proper 29 d'octubre es donarà el tret de sortida al primer curs acadèmic 2009-2010 de l'Escola Superior del Comerç de Costa (ESCC) amb una conferència magistral a càrrec del Coordinador General del programa europeu de Formació Bàsica del Comerciant de la UE, Josep R. Santolalla. Aquesta escola, neix amb el lideratge de l'Observatori del Comerç de l'Ajuntament de Salou i del Campus Extens de l'Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili; a més hi participen activament la Confederació de Comerç de Catalunya; la Cambra de Comerç de Tarragona; el departament d'Innovació Universitats i Empresa de la Generalitat; així com l'IES Jaume I, i l'Associacio 365 dies Salou Vila Comercial, entre d'altres suports.
El regidor de Comerç, Mercats i Consum del consistori, Pedro Lavilla, explicava com la voluntat de l'escola és 'la de donar les eines per aconseguir professionalitzar i millorar la gestió del comerç dels municipis de costa alhora que tracta de revaloritzar la figura del comerciant'. En tant no estigui enllestit el nou edifici educacional situat a l'avinguda Pau Casals amb una inversió de prop d'1,5 milions d'euros i amb quatre plantes, les classes tindran lloc al Palau de Congressos i a les dependències de l'IES Jaume I del municipi. Actualment, l'escola compta amb una matrícula d'uns 250 alumnes de diferents tipologies; des de comerciants de Salou i de la resta de la costa catalana; a estudiants de l'IES, de Batxillerat i de Cicles Superiors així com a persones en situació d'atur i treballadors. El professorat que impartirà els diferents programes (trimestrals, quatrimestrals o anuals 'depenent dels mòduls) l'aportarà la URV però també hi haurà professors convidats que pertanyen a l'àmbit del sector privat i que tenen un bagatge i experiència contrastada en el món del comerç amb la voluntat de convertir-se en un referent docent arreu de Catalunya i l'estat.

Tant el representant de la Conferedarció de Comerç de Catalunya, Sergio Albarrán, com la directora de l'IES Jaume I, Montse Vallès i el president de l'entitat comercial de Salou, Joan Vicens, han aplaudit la creació de l'escola en una aposta per la formació continuada i específica. El director dels Serveis Territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Àngel Xifré, ha volgut encoratjar el govern municipal a continuar amb propostes fruit de la col·laboració de diferents administracions i pel fet de tractar-se 'd'una escola oberta al territori perquè és una iniciativa inèdita a Catalunya'. L'alcalde de la ciutat, Pere Granados, ha tancat l'acte anunciat que properament se signarà un conveni amb la URV perquè l'escola depengui de la càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial amb la 'ferma voluntat de posar-nos al costat del comerç de Salou i amb l'objectiu de que aquest projecte serveixi per donar més qualitat al comerç'.

Document Actions