Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou crearà un registre municipal d’habitatges d'ús turístic

El ple de l’Ajuntament adapta el POUM per incloure aquesta nova figura

dijous 04 octubre 2012

Salou disposarà d’un registre municipal d’habitatges d'ús turístic després de l’aprovació inicial per plenari d’una modificació en l’articulat del POUM del municipi. En aquest sentit, el ple de l’Ajuntament ha introduït uns canvis en l’article 62 del pla d’ordenació municipal per tal d’adaptar els habitatges a la consideració d’activitat d’interès turístic. Donat el caràcter eminentment turístic del municipi, on hi ha una pràctica habitual en el lloguer d’apartaments o habitatges per setmanes o fins i tot mesos, és voluntat municipal de permetre l’ús d’habitatge turístic a tots aquells indrets on hi hagi un habitatge susceptible de ser explotat d’aquesta manera.

Així, els propietaris d’apartaments turístics hauran de sol·licitar la corresponent llicència municipal i hauran d'aportar, com a mínim,  les dades de l'habitatge i de la seva capacitat legal màxima; les dades de la persona propietària; a més de les dades de la persona intermediària, en cas que l'habitatge d'ús turístic es comercialitzi a través seu, a més d’una declaració responsable conforme disposa de la cèdula d'habitabilitat i de la llicència de primera ocupació, si escau, i que està al corrent de les obligacions tributàries amb el municipi.

Amb aquesta mesura, afirma el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, aconseguirem “tenir un registre d’apartaments, regular-ne l’ús i compatibilitzar el lliure exercici del dret de propietat en el context d'una economia de mercat i de llibertat d'empresa”. A més, ha assegurat que “entenem que, en general, no hi hauria d'haver impediments perquè el propietari d'un habitatge el destini a un ús diferent del de residència habitual, i de fet, aquesta situació ja s’està donant”.

 

Cal destacar que els habitatges d'ús turístic són aquells que se cedeixen a terceres persones de manera temporal, per un termini de temps igual o inferior a 3 mesos i la cessió de l'habitatge a aquest efecte és una acció que correspon en exclusiva al seu propietari.  

Aquesta modificació que inicia la seva aprovació inicial en el plenari d’ahir dimecres 3 d’octubre pretén adaptar-se a la normativa de la Generalitat del 2010 ja que quan es va aprovar el POUM el 2003 no es contemplava la figura jurídica d’habitatge d’us turístic de manera que, fins a la data, Salou no diferenciava l’ús residencial de l’habitatge per a allotjament familiar o turístic.

Galeria d'imatges

05.Cala_Crancs_I.jpg

Document Actions