Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou culmina amb èxit el simulacre del Plaseqcat i fa un balanç positiu de la coordinació del dispositiu

El so s’ha pogut escoltar amb intensitat dins del radi de cobertura establert i en tot moment, membres de la Policia Local i del cos tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament de Salou, han supervisat la prova de sirenes

dimarts 17 abril 2012

Aquest matí l’Ajuntament de Salou, juntament amb altres poblacions de la província de Tarragona ha participat en el simulacre del so de les sirenes per donar compliment a la implantació del Pla d’emergència del risc químic de Catalunya (PLASEQCAT), amb un resultat final positiu.

Sons i senyal d’avís en cas d’emergència real que la gent comença a identificar i familiaritzar-se cada vegada més, ja que enguany les trucades de consulta han estat molt poques, menys que l’any passat. La difusió del simulacre s’ha fet més intensiva a nivel municipal en les zones properes on es troben ubicades les sirenes, a través del repartiment de tríptics que fins i tot s’han traduït en diferents idiomas: català, castellà, francès i anglès.

La Generalitat també ha difós l’exercici de prova ja que es feia a nivell de tota Catalunya.

Les dues sirenes que hi ha dins del municipi i instal·lades al Camí del Racó i Covamar, s’han activat i desactivat manualment des del nostre Centre Receptor d’Alarmes (11:40 i 11:50h) i el so s’ha pogut escoltar amb bona intensitat dins del radi de cobertura establert i proper a les sirenes. També s’ha aprofitat la prova simulacre per comprobar la coordinació municipal entre els serveis d’emergència amb les escoles, algunes de les quals han participat activament posant en pràctica els seus plans de confinament, ja que les escoles són un altre punt de difusió del so del Plaseqcat.

Document Actions