Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou culmina amb èxit el simulacre del Plaseqcat i des de Protecció Civil es fa un balanç positiu de la coordinació del dispositiu

La Policia Local i el cos tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament de Salou, han supervisat la prova de sirenes i el so s’ha pogut escoltar amb intensitat dins del radi de cobertura establert

dijous 22 novembre 2012

Aquest dijous, l’Ajuntament de Salou, juntament amb altres poblacions de la província de Tarragona, ha participat en el simulacre del so de les sirenes per donar compliment a la implantació del Pla d’emergència del risc químic de Catalunya (Plaseqcat), amb un resultat final positiu.

Sons i senyals d’avís en cas d’emergència real que la gent comença a identificar cada vegada més, ja que enguany, només s’han registrat 7 trucades de consulta a les dependències de la Comissaria de la Policia Local.  La difusió del simulacre s’ha fet més intensiva a nivell municipal a les zones properes on es troben ubicades les sirenes, i prèviament s’havien repartit tríptics traduïts en diferents idiomes.

La Generalitat també ha difós l’exercici de la prova, ja que es feia a nivell de tota Catalunya i el simulacre s’ha difós a tots els mitjans de comunicació.

Les dues sirenes que hi ha dins del municipi, instal·lades a la urbanització Covamar i la urbanització Mirador de Salou, s’han activat i desactivat manualment des del nostre Centre Receptor d’Alarmes (11:40 i 11:50h) i el so s’ha pogut escoltar amb bona intensitat dins del radi de cobertura establert i proper a les sirenes. També s’ha aprofitat la prova simulacre per comprovar la coordinació municipal entre els serveis d’emergència i les escoles, algunes de les quals han participat activament posant en pràctica els seus plans de confinament; ja que les escoles són un altre punt de difusió del so del Plaseqcat. Les escoles que han participat en l’exercici del simulacre han estat: Escola Salou, Escola Santa Maria del Mar i Escola Europa. Col·legis on s’ha posat en pràctica una prova pilot molt positiva, a través de trucades on se’ls alertava de l’activació i desactivació de les sirenes del Paseqcat i des d’on  s’han desenvolupat les mesures d’autoprotecció aconsellades.

Galeria d'imatges

proteccicivil_011.jpg
proteccicivil_011.jpg

Document Actions