Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou dedica un carrer a l'empresari i mecenes Joan Miarnau Ciurana

dijous 24 setembre 2009

El seu fill, Jordi Miarnau, acompanyat de la família ha agraït el reconeixement públic

L'alcalde de Salou, Pere Granados, i bona part de la corporació municipal, han assistit avui a l'acte d'homenatge a Joan Miarnau Ciurana (1898-1985). El seu fill, Jordi Miarnau, i bona part de la familia; així com l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i altres personalitats del món empresarial i turístic, entre ells la directora de PortAventura, Mercedes de Pablo i el president executiu de PortAventura, Lluís Rullán, que han volgut estar en l'acte de reconeixement organitzat per l'Ajuntament de Salou.

Granados, ha justificat aquesta placa com un acte de 'justicia a un home que mereix tot el nostre record, admiració i gratitud, ja que la seva vida sempre va estar plena d'il·lusions per Salou i va estar sempre compromesa amb el seu progrés i la seva modernitat, en uns anys que Salou volia despertar i necessitava grans transformacions'. I és que l'homenatjat 'va ser un gran i estret col·laborador de la nostra vila, i tota la vida va estar implicat positivament com a lleial defensor i lluitador per Salou'.

Com ha recordat l'alcalde 'sens dubte ha estat un dels primers i principals promotors del Salou contemporani, i un dels millors exemples d'empresari salouenc que va contribuir decisivament a desenvolupar el millor urbanisme de Salou, del qual ens queda una mostra emblemàtica com és el passeig de Jaume I'. Així, recordava Granados en el seu discurs com a la dècada dels 50 va intervenir molt activament en el desenvolupament de la zona de llevant de Salou i va intervenir també en la rehabilitació i ampliació de l'Església de Santa Maria del Mar, per posar alguns exemples que demostren el seu tarannà ple d'humanitat i altruisme per Salou.

Després de les paraules de l'alcalde, el seu fill, Jordi Miarnau, en nom de la família, ha volgut agraïr aquest reconeixement a totes les persones presents, fent especial menció a l'alcalde de Salou i l'alcalde de Vila-seca. Posteriorment s'ha procedit a la descoberta de la placa conmemorativa de l'acte a la façana de la casa on va viure molts anys Miarnau i a més, s'ha retolat el carrer abans Pere III amb el seu nom. Aquest carrer és perpendicular al passeig Jaume I i el carrer Major.

Document Actions