Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou dedicarà aquest proper dissabte a la cultura popular catalana

dijous 17 gener 2008

La Xarxa de Cultura Tradicional de Salou, recentment creada per l'Ajuntament del municipi, ha organitzat per aquest proper dissabte les seves primeres activitats en el marc de la Festa Major d'Hivern.
Així, per a les 12 del migdia del 19 de gener ha preparat una cercavila popular que sortirà des del consistori i arribarà fins a la plaça del Carrilet, passant pels carrers del Carrilet, de Barcelona, la Via Roma i el carrer de la Comissió de Festes.

En aquesta cercavila hi participaran el Ball de Bastons de Cambrils, els diables petits del Catllar, La Mulassa i els pastorets de Tarragona, així com el Ball de Diables Maleïts de Salou, les Bruixes Latemor de Salou, els Grallers La Tarota, els Gegants de Salou, els Nans de Salou, els Canons de Salou i el Ball de Bastons de l'IES Jaume I. Aquests grups salouencs, juntament amb la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar, el Contrapunt d'Onades, el Grup Esplai i el Grup de dones (puntaires) conformen la Xarxa de Cultura Tradicional de Salou, que té com a objectius la promoció, difusió i divulgació de la cultura popular catalana a la localitat; i el foment de la participació ciutadana en activitats vinculades a aquesta cultura. El regidor de Cultura i Ensenyament, Paco Gaya; i el regidor de Festes, Joan A.Brull, són el president i el vicepresident d'aquesta nova entitat, respectivament.

Tots aquests grups locals hi seran presents a la Mostra i tallers per a petits i grans que s'oferirà per primera vegada als ciutadans el mateix dia 19 de gener, a les 17 hores, al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS).

'Serà una mostra interactiva, en què els adults i sobretot, els nens, podran prendre-hi part activament, per exemple, dibuixant, pintant, fent retallables, tocant algun instrument, ballant bastons o sardanes, fent de diables amb coets adaptats o nusos mariners', ha explicat el regidor de Cultura, Paco Gaya, en referència als nou tallers que hi haurà muntats en concret.

Durant aquest acte, ha afegit Gaya, es distribuiran unes butlletes perquè les omplin i les dipositin en qualsevol de les taules dels tallers de la mostra aquells que desitgin rebre informació sobre les diferents activitats que organitza la Xarxa o informació concreta per apuntar-se a algun dels grups que la integren.

Entre altres projectes que posarà en marxa la Xarxa de Cultura Tradicional de Salou enguany, hi ha l'organització d'un curs per a grallers i timbalers, per incrementar el nombre de veïns que toquen aquest instrument a la ciutat; i la creació d'una nova figura folklòrica per als actes festius de la localitat, que anirà a càrrec del Grup Esplai.

Document Actions