Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou demana al jutge que aclareixi si la sentència de paralització del Barranc de Barenys i sector 03 afecta també el tram del barri de la Salut

dimarts 15 desembre 2015

Amb aquesta mesura, el govern busca conèixer l’abast de la paralització del desviament i de la canalització del barranc de Barenys, dictada pel jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya 


En cas que es pugui continuar amb les expropiacions de les finques afectades al barri de la Salut es mantindria el calendari de treballs en la part final del traçat, on hi ha actualment les inundacions


El batlle, a la pregunta dels periodistes, també ha assenyalat que “les negociacions amb el PSC per formar govern van molt bé i que aviat tindrem notícies”


L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat avui en el tradicional esmorzar amb la premsa que l’Ajuntament de Salou ha demanat un aclariment sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la qual s’anul·la el projecte de desviament del Barranc de Barenys i paralitza el desenvolupament del sector 03 en base a una qüestió tècnica: la capacitat de desguàs del nou traçat. Des del govern es pretén aclarir si la sentència que paralitza la proposta de nou traçat del barranc afecta únicament els terrenys per on ha de discórrer la nova canalització de Barenys (ubicats en la zona de la via del tren i fins al vial de Cavet) arran dels contenciosos presentats per alguns veïns dels solars del sector; o per contra, deixa via lliure a l’administració de Salou i de la Generalitat a seguir endavant amb la tramitació d’expropiació de les finques del barri de la Salut (en el tram que va des de la via del tren i fins a mar). Unes expropiacions amb un cost de 4,2 milions d’euros que la Generalitat ja havia previst econòmicament i l’Ajuntament estava a punt d’executar entre aquest mes de desembre i gener.

Granados ha manifestat que el prioritari és resoldre les inundacions que pateixen els veïns i que, per tant, possiblement la sentència no es recorrerà “amb lo qual guanyarem temps”. L’alcalde però, també ha afegit que és inusual “que sigui la sentència d’un jutge qui determini allò que li correspon a l’administració competent, l’Agència Catalana de l’Aigua, respecte de les solucions hidràuliques a Catalunya, però en fi, l’acatem”.

Cal recordar que l’any 2008 l’aleshores govern de Salou, presidit per Antonio Banyeres i amb el tripartit governant la Generalitat, l’Ajuntament va signar un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que determinava que el projecte de millora hidràulica s’havia de redactar en base a un cabal de desguàs establert en una Q200 (és a dir, una  capacitat de desguàs al mar de 196m3/segon, cabal corresponent a un període de retorn de 200 anys). I és precisament aquesta decisió tècnica contra la que carrega la sentència judicial.

L’altre tema prioritari pel govern de la ciutat és l’esportiu –comentava el batlle-. “Volem dotar el municipi d’una ciutat esportiva i estem treballant en alternatives en terrenys propis del municipi”, i respecte dels propietaris que han interposat el contenciós ha assegurat que: “vist que aquests no volen el progrés de la ciutat de Salou i han paralitzat la urbanització nosaltres buscarem noves ubicacions per crear els hotels. Trobarem solucions”.

Cal recordar que el sector 03, afectat per aquesta sentència, correspon a uns terrenys de 85 hectàrees encara sense urbanitzar. En tot aquest àmbit s’hi preveia, construir una zona hotelera amb 8 ressorts de gran qualitat; una ciutat esportiva municipal, dotada de 9 hectàrees per activitats esportives recreatives o de competició; i una tercera zona per a la indústria aparador i un parc d’oficines per a professionals i empreses.  

Segons el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya el passat 24 de març de 2015 les obres del projecte de desviament i endegament del barranc tenien un pressupost de 16’2 milions d’euros, dels quals  12.008.999 euros  corresponien al projecte d’urbanització del nou endegament aprovat,  i 4.200.000 euros corresponen a l’expropiació dels béns i drets de 27 propietaris, afectats del tram final del barranc.

Pacte de govern amb el PSC

A la pregunta dels periodistes sobre un possible pacte de govern amb el PSC, el batlle ha indicat que “les negociacions van molt bé, i aviat tindrem notícies, segur”. Granados ha comentat que “avancen sobre les premisses de feina, projecte i lleialtat al poble de Salou i a la institució. I amb el PSC tenim molts projectes de ciutat coincidents, entre ells el BCN World”. En aquest sentit, ha recordat com “aquest projecte de país” ha seguit endavant amb el suport de CiU i de FUPS i del PSC. I que “per CiU és una línia vermella que no es pot traspassar”.

Galeria d'imatges

periodistes.jpg
P1220288.JPG
P1220294.JPG

Document Actions