Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou demana un nou model de distribució fiscal del CRT en funció de la proporcionalitat territorial de cada municipi

En el plenari de demà se subscriurà una moció dels grups municipals sobre la modificació dels acords dels Estatuts del Consorci del CRT. L’alcalde assegura que “no acceptarem cap imposició de ningú, que suposi renunciar a cap dels nostres drets legals i legítims que ens corresponen”

dimarts 06 setembre 2011

El ple de l’Ajuntament de Salou aprovarà demà al migdia una moció en vistes a l’extinció, el proper mes d’abril del 2012, dels acords del Consorci Intermunicipal del Centre Recreatiu i Turístic (CRT), que van constituïr els ajuntaments de Salou i de Vila-seca.

L'any 1991, amb l’objectiu d’assegurar la inversió turística del CRT, els dos ajuntaments van crear aquest òrgan de gestió que finalitza la seva vigència l’any vinent i després de 20 anys.
Entre els acords dels seus Estatuts s’establia la distribució de la fiscalitat de manera que els tributs (impostos i taxes) que es generessin dins l'àmbit del CRT quedarien participats en un 50% entre els municipis de Vila-seca i Salou, independentment del territori que el projecte ocupés a cada municipi.
Aquest migdia l’alcalde Pere Granados ha explicat en roda de premsa que atesa la proximitat d'extinció de la vigència del Consorci “és voluntat d'aquesta Corporació proposar la modificació dels seus Estatuts per adaptar-los a la nova realitat i on específicament es contempli un nou model de distribució fiscal en funció de la proporcionalitat territorial de cada municipi”. En aquest sentit, Granados ha assegurat que “defensarem de manera responsable els drets i els interessos de Salou reivindicant aquella fiscalitat que justament li correspon”, comentava. Així, cal apuntar que actualment un 93% del sector comercial està en terrenys de Salou, mentre que del Parc temàtic hi ha un 30% i del sector ressort un 70%.  
El màxim responsable municipal ha advertit que “la nova fórmula de repartiment de la fiscalitat ha de sorgir després d’una negociació entre els dos ajuntaments”, i ha assegurat que, un cop aprovada la moció es posarà en contacte amb l’alcalde de Vila-seca per seure i debatre inicialment la qüestió.
Així mateix, Granados ha volgut reafirmar-se en que el Consorci Intermunicipal de Vila-seca i Salou “és un bon instrument estratègic de gestió econòmica i tributària i de planejament urbanístic” del CRT i, per tant, “estem d’acord amb la seva continuïtat com a òrgan vàlid per prosseguir la implantació i el desenvolupament d’aquest important projecte i la seva inversió turística”, ha recalcat. Tant és així que ha afirmat que “volem tranquil·litzar els inversors perquè no posarem en perill la inversió ja que som gent responsable; però no acceptarem cap imposició de ningú, que suposi renunciar a cap dels nostres drets legals i legítims que ens corresponen. I per a defefensar-los arribarem fin on calgui”. A més ha conclòs “davant els intents d’intromissió exigirem respecte a l’autonomia municipal per decidir allò que ens convingui”.
El dia 2 abril 2012 finalitza el període de vigència del Consorci del CRT, “i és lògic que afrontem una nova etapa actualitzant i revisant alguns dels acords adoptats fa 20 anys”. A la roda de premsa hi ha assistit el portaveu del grup municipal del PP i primer tinent d’alcalde, Mario Garcia i el portaveu de CiU i segon tinent d’alcalde, Jesús Barragán.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN1166.JPG
DSCN1166.JPG

Document Actions