Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou demana un nou model de finançament pels municipis turístics, basat en recursos provinents de l'IVA que generi el propi municipi

divendres 05 març 2021

L'alcalde, Pere Granados, va coincidir ahir, en el marc de la celebració de la Jornada SOLYTUR a Madrid, amb la ministra de Turisme Reyes Maroto, amb el president d'Exceltur, Gabriel Escarrer; amb el president de la FEMP, Abel Caballero; amb el vicepresident d'Exceltur, José Luis Zoreda, i amb diversos alcaldes; on es van tractar temes relacionats amb la transformació i la competitivitat de les destinacions turístiques de sol i platja, els fons europeus Next Generation i accions estratègiques pel turisme del futur
 
Granados va participar en una taula rodona sobre la reformulació de les destinacions del litoral, en la seva ruta cap a nous paradigmes post-covid, juntament amb els alcaldes i alcaldesses dels principals municipis turístics de l'Estat espanyol
 

Salou, a través de l'alcalde Pere Granados, va demanar ahir dijous a Madrid un nou model de finançament pels municipis turístics, basat en recursos provinents de l'IVA, i, sobretot, que no estigui basat en incrementar la pressió fiscal als ciutadans, ciutadanes i empreses.

L'alcalde, que va participar en una taula rodona sobre nous paradigmes competitius de les destinacions de sol i platja amb els alcaldes i alcaldesses dels principals municipis turístics de l'Estat espanyol, moderada per José Luis Zoreda, va posar de manifest la necessitat de connectar Salou amb l'eix central del Corredor, mitjançant un tram amb doble ample de via. També va destacar la recuperació, protecció i promoció d'espais naturals com el litoral, i va demanar que l'Autoritat Portuària de Tarragona se sumi a aquest procés i obri l'espai públic tancat, de la seva titularitat.
 
Granados va manifestar, també, que "els fons europeus Next Generation són fonamentals per finançar els nostres plans estratègics de transformació i renovació; per avançar cap a un model sostenible, digital eficient i inclusiu; que impulsin la reactivació econòmica, la competitivitat de la destinació i beneficiïn, també, els residents i la seva qualitat de vida".
 
Així mateix, va afegir que la col·laboració públic-privada és molt important per accedir als fons europeus Next Generation. Al seu parer, "la transformació dels municipis turístics de sol i platja es podrà fer realitat amb la implicació i el compromís de tots els sectors econòmics".
 
Un altre punt important que va destacar Granados en una de les seves intervencions va ser la necessitat de conscienciació relativa a la circumstància que Salou és resultat del turisme; per la qual cosa el resident ha de tenir en compte el benefici que representa, no només pels sectors econòmics, sinó també pel que fa a la creació de llocs de treball, dinamització i cohesió social i difusió de valors culturals.
 
L'alcalde de Salou va coincidir a Madrid amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto, amb la qual va poder tractar temes d'interès per a Salou. També va coincidir amb el president d'Exceltur, Gabriel Escarrer; amb el president de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), Abel Caballero; i amb el vicepresident d'Exceltur, José Luis Zoreda, amb els quals va mantenir un intercanvi d'impressions sobre temes turístics i fons europeus Next Generation.
 
Així mateix, Pere Granados va compartir espai de tertúlia amb els alcaldes d'Adeje, José Miguel Rodríguez; Benidorm, Antonio Pérez; Lloret de Mar, Jaume Dulsat; Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; Torremolinos, José Ortiz; i Marbella, María Ángeles Muñoz.
 

 

Galeria d'imatges

ALCALDE DE SALOU A SOLYTUR GRUP.jpeg
GRANADOS Y ESCARRÉ.jpeg
GRANADOS Y ABEL CABALLERO.jpeg
GRANADOS Y ZOREDA.jpeg

Document Actions