Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou denuncia 53 propietaris de gossos per no complir amb l'ordenança cívica

dimarts 17 març 2015

La Policia Local està imposant les sancions després de que el passat mes de juny s'iniciés una campanya per conscienciar els propietaris sobre la obligatorietat de la recollida d’excrements

La Policia Local de Salou ha denunciat a 53 propietaris de gossos per incompliment de l'ordenança cívica, que obliga a recollir-ne les dejeccions. Cal recordar que el passat mes de juny la regidoria de Seguretat Ciutadana conjuntament amb la regidoria de Medi Ambient, van iniciar una nova campanya per tal de sensibilitzar els propietaris de gossos per a la recollida d’excrements sota el lema “Si ell no pot, fes-ho tu”. Es tracta de recordar que cal que els propietaris d'animals tinguin un comportament cívic pel que fa a l'acció de recollir les deposicions fecals a les zones de vianants, parcs i qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants.

 

En aquest sentit, en els darrers mesos els agents de la Policia Local -i després que durant un mes s'anés fent una tasca de conscienciació i explicació de la normativa i es lliurés un tríptic explicatiu- s'ha actuat sobre aquells propietaris que no compleixen amb l'ordenança.

Segons fonts de la Policia Local de les 53 denuncies posades fins al moment n’hi ha que en són reincidents, es a dir que no fan cas de la normativa i la infringeixen repetidament. Prova d’això es que dels 1685 animals de companyia registrats al municipi des de que es va crear el cens fins a data d'avui només s’han actuat sobre 53 propietaris. Les sancions imposades van des dels 100 euros fins als 400 euros. El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Pascual, ha explicat que “es tracta més d’un tema de conscienciació que de sanció però el que no podem permetre és que no hi hagi una col·laboració ciutadana. Entre tots cal posar-hi una mica d'esforç per tenir endreçada la ciutat”. Pascual, a més, ha afegit que “fruit de la campanya de conscienciació hem detectat que ja es molt comú veure els propietaris dels animals amb una bosseta quan surten al carrer”.

En la campanya també s'informa sobre la necessitat de portar el xip i de tenir l'animal censat.

Galeria d'imatges

gossos_campanya.JPG
gossos_campanya.JPG

Document Actions