Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou destinarà 70.000 euros per convertir en parc públic els voltants de la parròquia de Santa Maria del Mar

La inversió es durà a terme passat l’estiu a través d’un préstec subscrit amb FOMIT

dimarts 04 juny 2013

Els serveis tècnics d’arquitectura municipals han redactat una memòria valorada per dur a terme el projecte  de rehabilitació integral exterior de l’entorn de l’església de Santa Maria del Mar per convertir l’actual pati en una zona d’accés públic enjardinat i que doni servei a la ciutadania en general i que dignifiqui la zona, a més d’enderrocar l’actual casa de Cáritas; on hi havia l’atenció als més necessitats. Precisament aquest enderroc es fa possible perquè Cáritas s’ha traslladat de seu i ara té les seves oficines a l’antiga casa dels mestres, al carrer Ciutat de Reus en un espai dignificat i amb millors condicions per atendre a les persones.

Els treballs, que començaran passat l’estiu, pretenen enderrocar l’edifici posterior ubicat al carrer Ponent, alliberant les construccions adossades a l’àbsida i nau lateral de l’església, i al mateix temps adequar el nou espai públic resultant. Així, un cop produït l’enderroc s’obrirà un pas entre el carrer Ponent i Església pel lateral de Santa Maria del Mar; pavimentant el conjunt i dotant-lo d’enllumenat; a més de conservar-ne l’arbrat i millorar la jardineria. Pel regidor de l’àrea, Marc Montagut, “és una intervenció petita però que canviarà i molt la fisonomia de la zona i obrirà un espai, fins ara impracticable”, ha assegurat.

Les obres es duran a terme a una superfície de més de 420m2 que inclou l’edificació, el jardí i dues puntes de terreny. Aquests treballs –valorats en prop de 70.000 euros- s’executaran  gràcies al conveni que van signar l’alcalde de Salou i l’Arquebisbat de Tarragona que regulava la permuta de les dues finques: la municipal (casa dels mestres) passava a ser de l’Arquebisbat i la de l’Arquebisbat (antic edifici de Cáritas) passava a ser municipal. Els diners de l’obra procedeixen del crèdit subscrit amb el FOMIT, el Fondo para la modernización de infraestructuras turísticas, depenent del Ministerio de industria, energía y turismo.

Galeria d'imatges

obres_esglsia.jpg
obres_esglsia.jpg

Document Actions