Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou disposa ja d'un Pla Local d'Igualtat

dimecres 04 març 2009

La Regidoria de Ciutadania i Igualtat ha impulsat el Pla Local d'Igualtat, per tal d'articular mesures i aprofundir en el reconeixement de les desigualtats de gènere al municipi, abordant les seves causes i símptomes a través d'una proposta integral.

L'edil que encapçala aquesta regidoria, Sonia García, ha destacat el fet que aquest document és fruit d'un procés participatiu. En aquest sentit, ha afirmat: 'S'ha volgut potenciar en el desenvolupament del pla la coordinació i la participació dels principals actors socials de Salou, per tal que el procés engegat es desenvolupés amb el consens i les aportacions de la ciutadania, tècniques i tècnics de l'Ajuntament, col·lectius, entitats i gestors públics que hi tenen quelcom a dir i a fer. En l'elaboració hi han pres part més de 150 persones, amb entrevistes i tallers participatius, a les quals vull agrair personalment la seva disposició i emplaçar-les a continuar treballant junts en aquest procés que acaba de començar'.

Les propostes d'acció plantejades a l'esmentat pla s'han aprovat en el darrer ple municipal, celebrat el dia 26 de febrer, i s'agrupen en 6 gran eixos d'actuació: organització municipal; treballs i usos del temps; educació i formació; salut, benestar i qualitat de vida; participació i activitats socioculturals; i espai urbà, mobilitat i accessibilitat.

Cada eix té uns objectius generals i diferents objectius específics a desenvolupar. Així, el de l' 'Organització municipal' pretén consolidar la cultura d'igualtat en el sí de l'Ajuntament desenvolupant polítiques de dones en tots els àmbits d'actuació municipal.

En l'àmbit de 'Treball i usos' es persegueix el desenvolupament de polítiques actives d'ocupació que millorin la situació laboral de les dones de Salou i la promoció de la conciliació de la vida personal, familiar i laboral impulsant el repartiment de les tasques domèstiques i el reconeixement del seu valor en la vida quotidiana.

L'objectiu general de l'eix 'Educació i formació' és promoure la coeducació des de l'àmbit municipal i desenvolupar mesures que facin efectiu el principi de la coeducació'.

En l'eix 'Salut, benestar i qualitat de vida' es planeja promoure la salut i la qualitat de vida de les dones de Salou, el desenvolupament d'un programa integral per a l'abordatge de les violències contra les dones; i l'oferiment d'una atenció integral i específica a les dones del municipi'.

La principal finalitat en l'àmbit de la 'Participació i les activitats socioculturals' és incrementar el reconeixement, la presència i la participació de les dones en tots els àmbits de la vida social i cultural; i en l'eix 'Espai urbà, mobilitat i accessibilitat'; incorporar la perspectiva de gènere en la construcció de l'espai urbà atenent aspectes diversos com la seguretat, la proximitat i l'accessibilitat.

En la pàgina web de l'Ajuntament podreu consultar el Pla Local d'Igualtat.

Document Actions