Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou disposarà a finals d’abril l’estudi ambiental amb les diferents alternatives per solucionar les inundacions del barri de la Salut

dimarts 19 abril 2016

L’Agència Catalana de l’Aigua està ultimant les diferents propostes  per reconduir el barranc en el tram final que passen per no expropiar més propietats al barri de la Salut

L’Ajuntament de Salou i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) estan treballant plegats per tal de reconduir la problemàtica que afecta al barri de la Salut quan plou. L’estudi ambiental de les alternatives per resoldre les inundacions està ja gairebé perfilat, segons s’ha constatat en una reunió tècnica prèvia que l’alcalde, Pere Granados, ha traslladat a l’Associació de Veïns del barri de la Salut. En aquest sentit ha assenyalat que “treballem en diverses hipòtesis però que forçosament passen per resoldre de manera immediata les inundacions al barri sense que hi hagi un increment en les expropiacions inicialment previstes”. A la reunió amb els representants del col·lectiu veïnal, el batlle també ha estat acompanyat del regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut i de la regidora de Manteniment de la ciutat, Mª José Rodríguez. Des de l’Ajuntament es pretén donar llum als veïns directament afectats sobre l’estat d’aquesta obra que estava ja en la recta final però que va quedar aturada per una sentència.

Granados, ha assegurat que el treball es prioritza en dos sentits; el primer que s’acabi amb les inundacions; el segon que no s’augmenti el volum de finques a expropiar, donat que des de l’Ajuntament es busca no malmetre més el barri tot mantenint el nombre de finques afectades pel tram final (un total de 27). Així, amb aquest parell de premisses s’està buscant la traça idònia per canalitzar la part final del barranc, en el tram de la via i fins a mar. En aquest sentit, l’alcalde ha volgut agrair l’esforç de la conselleria de Territori de la Generalitat  i especialment de la implicació del seu conseller, Josep Rull, per la celeritat que s’està donant davant els estudis d’impacte ambiental. Es preveu que a finals de mes l’estudi estigui conclòs i es presenti en una reunió entre l’Ajuntament i la conselleria. La nova traça en la que es treballa haurà de ser una Q500; és a dir, que tingui una capacitat de desguàs de 250m3/segon.

D’aquesta manera l’ACA està duent a terme un estudi de les diferents traces possibles que donarien compliment a la sentència i que alhora resoldrien els problemes al barri. Després de l’anul·lació per part del TSJC de la traça i endegament previst al barranc de Barenys i la paralització de tot el sector 03, s’està treballant en altres alternatives que acabin de manera urgent amb les inundacions al barri i que alhora compleixin amb la sentència del jutge.

Galeria d'imatges

barenys.jpg
reunio.JPG

Document Actions