Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou distingeix a 46 empresaris del municipi

L’acte celebrat aquest vespre al TAS ha reunit els premiats a més de la societat civil i empresaris

divendres 17 desembre 2010

Aquest vespre s’ha celebrat en el marc del Teatre Auditori de Salou la quarta edició de la de la Nit dels Empresaris, un acte de suport i reconeixement al teixit empresarial del municipi. Els premis s’han dividit en diferents categories a les quals els candidats poden optar depenent del sector d’on provenen, dels seus interessos, de l’activitat empresarial que estiguin duent a terme, entre d’altres. En total s’han premiat a 46 empresaris i institucions per la tasca sostinguda en el temps en la millora de la qualitat; per la continuïtat i la tenacitat; així com d’altres aspectes que suposen un mèrit. Hi ha un total de 29 establiments que han rebut el premi a la continuïtat i que celebren entre els 25 i 45 anys de trajectòria i als quals s’ha guardonat amb un diploma per la seva feina. Per exemple, entre els premiats en aquesta edició amb més antiguitat al municipi hi ha des dels ‘xiringuitos’ de platja, creats la majoria a principis dels anys 60; al Club Nàutic de Salou fundat l’any 1964, passant per un estanc fundat el 1965, entre un llarg etcètera.

A més, en aquesta quarta edició hi ha altres distincions que s’han atorgat com ara el caràcter emprenedor que ha anat a parar a mans de Salou Gourmet, l’Esplai, Minibuses Cotes Sl i l’establiment Ongi Etorri  o el fer d’haver estat pioners en la implantació d’un negoci o servei al municipi, com ara la distinció per a Narcís Codina. El Sr. Codina va arribar a Salou a l’any 70 per veure la construcció de hotels, es varen comprar solars per construir l’hotel San Francisco i San Diego que es varen obrir el 1973.  El any 75 es va fer càrrec del hotel Los Angeles del qual també era soci. El 1979 es va posar en marxa el hotel Calypso i el 84 i 86 es varen realitzar 2 ampliacions en el mateix hotel.

Pel que fa als premis Distingit del Turisme a la Notorietat Empresarial enguany els premiats son Invergest un grup que està realitzant un esforç en millorar els seus establiments, té: restaurant, hotels,...) i  Viatges Olympia Mediterráneo (neix el setembre de 1983 de la mà del seu fundador Juan Antonio Montero Valiente. Comença a Salou gestionant tots els mercats europeus i nacionals del moment sent la companyia que va introduir el mercat nacional a la zona. A poc a poc, consolidant el seu creixement, s'expandeix per tot Espanya, arribant avui 18 delegacions a tota la península. En un pla inversor i en atenció a la crisi de 1992/1993 entra al mercat hoteler, sent avui soci en més de 30 establiments hotelers. En l'actualitat i atenent a les noves formes de treball en l'àmbit empresarial, s'estan completant totes les bases per entrar en els mercats amb companyies de "Integració en línia" i vendes per Internet, nou canal que representa el futur. Igualment i en atenció a la crisi de consum que patim en aquests moments i que afecta el turisme, tenim l'obligació de buscar noves línies comercials per mantenir el futur del mercat turístic una vegada sobrepassada la crisi).

L’Hotel Blaumar ha estat distingit amb el Distingit del Turisme a la Gestió Mediambiental (per comptar amb una piscina mediambientalment més sostenible, adaptada a les necessitats del client aplicant en el disseny criteris de sostenibilitat com la reducció de la capacitat d'aigua en un 60% i el innovador sistema de depuració de l'aigua per electròlisi salina, que elimina al 100% l'ús del clor), mentre que el Càmping Sanguli ha estat distingit amb el Distingit del Turisme a la Qualitat (Càmping Resort Sanguli Salou, 38 anys de trajectòria d'un negoci familiar que ha treballat sempre per innovar i buscar un nivell màxim de qualitat en l’àmbit turístic de Salou. La feina ben feta l'ha fet mereixedor de nombrosos reconeixements a nivell nacional i internacional).

En la categoria Distingit del Turisme a la fidelitat s’ha fet un reconeixement a TUI en la figura d’Antonio Ros, mentre que en el Distingit del Turisme a la Promoció i Comercialització ha recaigut en mans de NT Incoming (Per la seva aposta per Salou i  el seu esforç, a més de ser un dels dos operadors més importants de mercat rus a Salou, precisament un mercat que ha tingut un dels millors comportaments aquest estiu al municipi) i TEZ tour (un grup turístic dedicat als serveis de Touroperació i Receptius, líder en el seu sector en diferents mercats, especialment països de l’Est, tals como Rússia, Ucraïna, Països Bàltics, Bulgària, Romania, etc. Des de l’estiu del 2004 estableix una base operativa a Salou. La temporada 2010 TEZ TOUR ha tingut un increment del 35% cap a la Costa Daurada i s’ha de destacar que de tots els turistes que aquest 2010 han triat Costa Daurada com a destí de les seves vacances, prop d’un 65% s’ha decantat per Salou. Per últim, dir que a curt i mitjà termini les previsions de TEZ TOUR respecte al creixement de turisme dels països de l’Est i més concretament del mercat rus a Salou són positives i demostren un potencial d’augmentar prop d’un 15% anual al llarg dels propers 4-5 anys).

 

En la categoria d’Iniciativa de foment de la ciutat el guardó d’aquesta edició ha anat a mans de l’Associació de Marxants de Salou i provincia de Tarragona (Associació creada l'any 2000 per a ser un interlocutor vàlid entre els socis paradistes del mercadet i l'Ajuntament de Salou i alhora treballar per millorar tots els aspectes relacionats amb aquest mercadet).

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Montagut, destacava que “es tracta de realitzar un sincer aplaudiment a tots els emprenedors que es converteixen en empresaris i als empresaris que encara no ho son, de reconèixer el paper clau que l’empresari té a la nostra societat, i més avui, quan estem patint les dificultats d’una crisis. És en aquests moments quan més necessitem persones”.

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, en el seu discurs i després de felicitar els guardonats ha fet una reflexió en veu alta assegurant que “la constància i la gran dedicació a la feina, la fe en un mateix i en allò que es fa, la il·lusió per tirar endavant un projecte propi són qualitats necessàries per plantejar-se reptes ambiciosos i superar els entrebancs i els moments difícils”. A més, ha recordat com “des de les administracions públiques hem de planificar i reforçar totes les polítiques i programes de foment, suport i ajuda a les vocacions emprenedores perquè obren noves expectatives d’inversió, i això suposa obrir noves oportunitats per a la generació de nous llocs de treball”, ha dit. Finalment, Granados també ha plantejat una política de ma estesa  ja que “es tracta d’afavorir un bon clima per al desenvolupament econòmic local. Això ho hem de fer entre tots, buscant la complicitat i la implicació de tots, sigui en recursos, sigui en idees” i ha conclòs dient  que “m’agradaria comptar amb el suport de totes aquestes persones que avui rebeu aquesta distinció perquè la vostra participació i experiència segur que també pot ser interessant per planificar polítiques i accions municipals pel desenvolupament econòmic del nostre municipi”. 

Galeria d'imatges

premsa5.JPG
premsa2.JPG
premsa3.JPG
foto1.JPG
premsa4.JPG

Document Actions