Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou dóna un pas més en la canalització del barranc de Barenys

dimarts 23 setembre 2014

L’alcalde mostra la seva satisfacció pel compliment de l’acord contret amb la Generalitat de Catalunya que preveu  finançar els 15 milions d’euros de l’obra

La Generalitat preveu fer-se amb els terrenys necessaris aquest darrer trimestre de l’any  

 

Salou aprovarà al plenari de demà de manera provisional una proposta d’acord per tal de dur a terme una modificació puntual del POUM per desvincular del Sector-03 els terrenys per on ha discórrer el tram final del futur endegament del Barranc de Barenys.  L’alcalde, Pere Granados -qui ha comparegut en roda de premsa prèvia al ple acompanyat del regidor de Gestió de Territori i primer tinent d’alcalde, Marc Montagut i del regidor d’Hisenda i Contractació i segon tinent d’alcalde, Jesús Barragán-   ha manifestat la seva satisfacció pel que significa aquest acord. “Posa de manifest la voluntat de compliment de l’acord per part de la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament de Salou per finançar la construcció de la canalització i el desviament del barranc de Barenys i en això estem treballant fermament”, ha explicat. Pel que fa als terminis i respecte el finançament d’aquesta primera fase del projecte l’alcalde ha manifestat que “tenim la seguretat que la Generalitat farà efectiu enguany l’import del cost de les indemnitzacions un cop estiguin enllestits tots els tràmits administratius; fet que garanteix que les obres podrien començar el 2015 i finalitzar durant el 2017 i resoldre una problemàtica històrica que pateix el barri de la Salut, dotant de major qualitat de vida als nostres conciutadans”.

Per la seva part, el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, ha explicat que amb aquest acord es modifica l’acord de planejament inicial pel qual es preveia que els propietaris del sector a desenvolupar (03) paguessin els costos d’expropiació dels terrenys que van des de la via del tren i fins al mar, per on ha de discórrer el nou barranc. Ara, amb aquest acord –que s’aprovarà definitivament el mes d’octubre- es modifica aquest acord i la Generalitat comprarà els terrenys i els posarà a disposició de l’Ajuntament de Salou.

Recordem que aquesta inversió al barranc de Barenys, que suposa un cost d’uns 15 milions d’euros, està inclosa dins l’acord de col·laboració al qual van arribar l’Ajuntament de Salou i la Generalitat de Catalunya, per tal d’impulsar un seguit de projectes en infraestructures i serveis per import de 30 milions d’euros.  

Un altre dels punts de l’ordre del dia que passen a l’aprovació del plenari fan referència a l’adaptació d’alguns dels punts dels estatuts del Consorci del Centre Recreatiu i Turístic a la Llei 27/2013 de 27 de setembre de Racionalització i sostenibilitat per l’Administració Local. Un d’ells proposa determinar una única administració per adscriure el CRT, que serà la de Salou. “És una modificació purament formal que no canvia res”, ha assenyalat el batlle. I així constarà en l’article 2 on també s’acorda que “el Consorci es constitueix per l’administració de la Generalitat de Catalunya  i els Ajuntaments de Vila-seca i Salou”, entre d’altres aspectes que es modifiquen.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

barenys.jpg
P1070032.JPG

Document Actions