Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou dota de millors equipaments informàtics l'Esplai de la Gent Gran

dijous 21 desembre 2023

La Sala d'Informàtica del Casal de Gent Gran de Salou està experimentant una transformació significativa amb la modernització dels seus equips. La renovació ha substituït els ordinadors obsolets per vuit nous dispositius amb característiques tècniques actuals, monitors de 24 polzades, l'última versió de Windows 11 i programari ofimàtic bàsic, tot amb una inversió de gairebé 5.100 euros provinents del pressupost municipal dedicat a inversions informàtiques. 

Aquest espai, que ara també compta amb connexió a Internet, un projector i pantalla per a sessions formatives i informatives i conferències, forma part del compromís de l'equip municipal per minimitzar la bretxa digital i promoure així l'apropament a les noves tecnologies, especialment entre les persones grans. A més, la Mediateca local, que ja disposava de dos equips des de maig, complementa aquesta iniciativa.

Actualment, s'hi imparteix el "Taller d'anglès per viatjar pel món", i amb aquestes noves adquisicions es preveu fer les classes més interactives. També es planifiquen tallers, en col•laboració amb el personal del CAP Salou, per familiaritzar els usuaris amb l'aplicació "la Meva Salut", tant en dispositius mòbils com amb aquests equips. S'està treballant per apropar encara més la gent gran a l'ús d'altres aplicacions útils per al seu dia a dia.

Aquesta iniciativa subratlla la determinació de l'Ajuntament de Salou per avançar cap a una societat més connectada i fer front a la bretxa digital. Granados ha posat en valor el compromís de l’Ajuntament per disminuir-la i que totes les persones puguin tenir accés a l’ús de les noves tecnologies, l’aprenentatge de la informàtica i el coneixement d’idiomes

L'alcalde Pere Granados, juntament amb la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Cristina Berrio, i el regidor de Noves Tecnologies, Sebastià Domínguez, ha visitat les instal•lacions per observar els avenços i la integració de la tecnologia en el dia a dia dels usuaris del casal. També hi eren presents la presidenta de l'Associació de Gent Gran de Salou, Aurora Canal, i Alberto del Hierro, Raimundo Gómez Crespo i Luis Pulido.

Aquesta iniciativa subratlla la determinació de l'Ajuntament de Salou per avançar cap a una societat més connectada i fer front a la bretxa digital.
Granados ha posat en valor el compromís de l’Ajuntament per disminuir-la i que totes les persones puguin tenir accés a l’ús de les noves tecnologies, l’aprenentatge de la informàtica i el coneixement d’idiomes.

El regidor de Noves Tecnologies ha destacat els esforços que s’està fent des del Govern municipal per apropar la Informática i les noves tecnologies a la gent gran i minorar la bretxa digital. L’alcalde ha felicitat la tasca de les regidories implicades en aquesta millora i en totes les activitats dirigides al col•lectiu de persones grans.

Granados també s’ha felicitat pel fet que l’edifici de l’Esplai Salou es trobi en mans de l’Ajuntament, gràcies a l’esforç del Govern municipal i al treball de les persones que fan ús de les instal·lacions.

Finalment, ha desitjat unes bones festes a tothom que ha participat del berenar de Nadal.

Galeria d'imatges

2-3.png
IMG_20231221_180840.jpg
IMG_20231221_182053.jpg
P2740086.JPG
P2740107.JPG
P2740112.JPG
P2740119.JPG
P2740132.JPG
P2740149.JPG
P2740151.JPG

Document Actions