Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou encarrega a la Universitat Politècnica de Barcelona un estudi sobre l’estètica del futur Eix Cívic de Salou

Els alumnes de 5è curs de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona han visitat avui la zona a desenvolupar un cop s’elimini la via del tren. L’eix Cívic suposarà una inversió de 50 milions d’euros

dimecres 19 setembre 2012

Mig centenar d’alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC- ETSAB) han visitat aquest matí la zona de l’Eix Cívic on s’ha de desenvolupar el nou bulevard que conformarà el Salou del futur quan s’hagi eliminat la via del tren, una data que es preveu sobre el 2016. En aquest indret, els estudiants de darrer curs han iniciat a través de les pràctiques incloses dins de la Càtedra de Projectes un estudi en profunditat que proposarà l’arquitectura dels edificis  que s’aixecaran al voltant de la via del tren. En aquest tram s’hi construiran una quinzena d’edificacions que englobaran uns 600 habitatges -200 dels quals de protecció oficial- a més dels respectius baixos comercials (uns 8.500 m2) en aquest entorn en ple centre del municipi.

Es tracta d’un projecte molt important per la capital de la Costa Daurada fixat a través d’un conveni de cooperació entre l’UPC i l’alcaldia del municipi que donarà sentit i forma a la configuració del Salou del futur més immediat.

El professor responsable de 5è curs de projectes d’arquitectura, Jordi Ros, explicava que els alumnes “contribuiran a pensar una proposta del futur residencial de la zona quan desapareguin les vies, en connivència amb els serveis tècnics d’arquitectura de l’Ajuntament, i que desenvoluparan  la volumetria, les façanes al llarg del recorregut paisatgístic de les vies”, ha comentat. Aquest estudi donarà una major concreció a la primera proposta elaborada per la UPC sobre tot l’entramat de  5 hectàrees de superfície.

Per la seva part, l’alcalde, Pere Granados, en la inauguració del curs acadèmic de l’ETSAB –que s’ha celebrat aquesta tarda a les dependències del centre cívic de Salou- ha volgut agrair a la UPC la seva contribució i ha assenyalat que “per Salou l’eix cívic és importantíssim perquè transformarà les barreres en espai amb mobilitat i amb una nova estètica”, necessària per una ciutat turística de primer ordre com és Salou. Granados, ha encoratjat els estudiants “a presentar uns bons projectes de ciutat però pensant sempre amb la qualitat i la sostenibilitat”.

Desenvolupar l'Eix ​​Cívic suposarà un cost d’entre 50 i 60 milions d’euros i s’articularà al voltant d’una gran avinguda, d'uns dos quilòmetres de longitud -entre el baixador de PortAventura i fins al Càmping Sangulí- amb dos carrils de circulació per a vehicles (un per a cada sentit), voreres amples per passejar, zones enjardinades i un pàrquing subterrani.

 

Per tal de desenvolupar-lo, l'Ajuntament de Salou ha ampliat el seu conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya el que farà que aquests estudiants de cinquè curs de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona aportin iniciatives per a la zona. Els projectes resultants d’aquest estudi de l’ETSAB s’editaran en un llibre així com també es muntarà una exposició perquè es puguin veure els treballs resultants amb les diferents propostes tècniques.

Galeria d'imatges

DSCN8078.JPG
DSCN8078.JPG

Document Actions