Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou enceta la catorzena edició del curs de formació d’agents interins

dimecres 08 abril 2015

En total hi ha 24 alumnes, 14 d’ells de Salou que seguiran el curs impartit per l’Institut Superior de Policia de Catalunya

 

Salou és la seu un any més del curs impartit per l’Institut Superior de Policia de Catalunya (ISPC)  junt amb els responsables de formació de l’Escola de Policia de Catalunya de l’ISPC i la Policia Local. En aquest curs, –que es du a terme a la caserna de la Policia Local del municipi per 14ena edició- es formarà a un total de 24 alumnes, procedents de Salou i d’altres municipis com Sitges, Cambrils o la Palma de Cervelló.

L’Escola de Policia de Catalunya organitza la formació que consisteix en 120 hores i, un cop superat el Curs, els 24 aspirants s’incorporaran com a agents de la policia local durant un període de temps determinat, que en el cas dels 14 aspirants de Salou serà fins a finals d’octubre, per reforçar la campanya d’estiu.

En l’obertura del curs l’alcalde Pere Granados ha encoratjat els aspirants a afrontar aquesta etapa de formació amb la il·lusió de comptar amb una tasca de servei al ciutadà i els ha encoratjat a perseguir amb entusiasme i il·lusió aquest encàrrec com a servei públic fonamental  que contribueix reforçar la seguretat del municipi, especialment en l’època estiuenca així com la imatge de la ciutat i apostant sobretot pels valors. El batlle ha destacat “el prestigi de la policia de la nostra ciutat i els ha animat a adquirir la qualificació i coneixements per realitzar el millor servei possible al ciutadà en tot moment i perquè orientin els propis interessos i comportaments cap als valors i objectius de l’organització”. El Curs bàsic es basa i fonamenta en els valors de proximitat, compromís, integritat, respecte, voluntat de servei i sentiment de pertinença.

A la inauguració de curs també hi ha assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Pascual, a més de l’inspector en cap de la Policia Local, José Luis Gargallo i el Cap de l’Àrea de Continguts de Formació Policial, l’inspector Lluís Isern; a més de la tècnica de formació, Pilar Simon Molina.

L’Escola de Policia de Catalunya organitza la formació, que compta amb professorat de la policia del municipi, especialistes en dret o en emergències mèdiques, entre d’altres. Aquest programa s’imparteix fora de les instal·lacions centrals de l’ISPC, a Mollet del Vallès, amb l’objectiu d’apropar la formació al territori, i es duu a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou des del 2003.
El temari s’ha elaborat tenint en compte les característiques especifiques de municipis turístics, que poden tenir unes ordenances municipals molt concretes i que requereixen d’una planificació i d’una actuació policial diferent a d’altres pobles o ciutats. En concret, el programa inclou aspectes com ordenances, viaris, accidents, comportaments cívics, serveis socials. També se’ls prepara en matèria de normativa penal, de policia administrativa o com fer una primera assistència mèdica urgent.

Galeria d'imatges

web.jpg
P1130935.JPG
P1130937.JPG

Document Actions