Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou enceta la XVI Festa Medieval del Rei Jaume I amb el tradicional Mercat Medieval

Tallers, jocs, música de trobadors o espectacles de màgia i acrobàcia ompliran un cartell del Mercat Medieval a partir de demà dimecres

dimarts 30 agost 2011

Salou recrea cada any la conquesta de Mallorca a càrrec del rei Jaume I, considerada com la més gran victòria del monarca contra els sarraïns. La festa està protagonitzada pel rei Jaume I i la seva esposa, Violant d’Hongria. Es tracta d’una festa en la que la participació de la població es fa més que palesa i que es combina amb un extraordinari mercat medieval.

La capital de la Costa Daurada reviurà un any més la festa de Jaume I i la vida d’un mercat medieval típicament mediterrani del s. XIII amb un pressupost reduït, però amb una major participació ambiental i major nombre de parades. La festa se celebrarà del dimecres 31 d’agost i fins al dissabte, 3 de setembre. Per l’alcalde, Pere Granados, “es tracta d’una festa amb una participació elevadíssima i que crea una incontestable dinamització de la zona i de Salou en general”.

Els carrers del nucli Antic de Salou: carrer Ponent, carrer Església, carrer Rafael de Casanovas, carrer Joan Miró i carrer Pins, s’engalanaran fastuosament  per convertir-se en un mercat temàtic medieval on es podrà gaudir d’artesans que desenvoluparan els oficis medievals, productes de l’època, trobadors, titelles, acròbates i malabaristes

El mercat començarà la seva frenètica activitat el dimecres 31 d’agost a les 11:30 h amb el pregó inaugural i la posterior arribada de músics i còmics de la Companyia Cremallera invitant a tot el públic a afegir-se a la festa en un espectable de fums, confetis i jocs malabars. El dia 31 i 1 de setembre es desenvoluparan diverses actuacions com titelles a càrrec de la Companyia Teatre Titelles; els Rastrejadors, activitat pensada pels més petitons on personatges a lloms d’animals de transport poc corrent, dotats amb un gran olfacte per descobrir tresors, aigua, vi i sobretot el bon humor, faran les delícies de tota la canalla; també es podrà veure espectacles d’acrobàcia i equilibri; a més de contes per als infants, tot amenitzat amb una Ronda musical trobadoresca que amenitzarà el nucli Antic de Salou amb bona música per als més grans i petits. El dia 31 d’agost i l’1 de setembre clourà la jornada de mercat amb Il Cabaretto Medievale, un espectable teatral de foc i habilitat que captivarà al públic assistent. En total, al llarg dels dies que duri el mercat es podran veure fins a una quinzena d’espectacles diferenciats que aportaran un ambient de màgia, colors i espectacles pirotècnics i teatrals.

Per a M. Reyes Pino, regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum: “el Mercat Medieval és un punt de trobada anual essencial per viure el comerç mediterrani del segle XIII i els diferents espectacles de carrer que es donaven i es fonamental, per destacar la importància de Salou i el seu port, en la història de la conquesta de Mallorca i en el desenvolupament del comerç per la Mediterrània”.

 

A més, el públic que s’acosti a Salou podrà gaudir el dissabte d’una recreació històrica  amb un campament medieval que recorda la sortida dels catalans des les platges de Salou vers les Balears, tallers i activitats per grans i menuts (xanques, pintura, tir de soga, lluita amb quadrigues, jocs d‘ingeni, danses participatives, lluita de cavallers, exposició de vestits i armes de l’època). La XVI edició de la Festa Medieval culminarà el dissabte dia 3  a les vuit del vespre amb la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici des de la Torre Vella i en direcció a la platja de Llevant. L’arribada del seguici a la Platja estarà formada per tres-centes persones, ciutadans de Salou, que representaran els diferents estaments: soldats, nobles, els estàndards, el Rei, la Reina i el poble. Posteriorment, durant la festa es podrà gaudir de l’animació de diversos grups d’època.  La festa comptarà amb un Combat d’armes i un gran espectacle eqüestre amb recreació d’un torneig medieval.

La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, ha agraït la participació de tots els ciutadans i entitats i ha destacat que “em fet l’esforç d’oferir una festa de qualitat sempre intentant millorar-la per tal de que tots els ciutadans puguin gaudir dels actes”. La regidora ha explicat que “enguany s’ha reduït la despesa tenint en compte l’actual situació econòmica i això ha suposat un gran esforç tant en originalitat i creativitat com per part de totes les empreses i grups que hi participen que han entès la situació”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN1003.JPG
DSCN1006.JPG

Document Actions