Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou enceta un pla d’ocupació amb una vintena de joves

Els seleccionats, a més d’estudiar, realitzaran pràctiques remunerades com a socorristes i també com a auxiliars de restauració

dimarts 19 febrer 2013

Salou ha posat aquest matí en marxa un nou pla d’ocupació adreçat a joves amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral dels joves amb baixa qualificació i que no han seguit estudis després de la ESO. Aquest programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació” els oferirà la possibilitat d’adquirir coneixements elementals d’un ofici i recursos per la recerca de treball. Compta amb 20 joves del municipi d’entre 16 i 25 anys que estaven en situació d’atur i que han estat preseleccionats a través de la regidoria d’Ocupació, la qual porta ja treballant més de 45 dies en el projecte. En aquest pla els joves podran aprendre la feina d’un auxiliar de restauració i també la de socorrista en instal·lacions aquàtiques.

L’alcalde, Pere Granados, ha donat la benvinguda aquest matí als joves que comencen el programa de 15 mesos de duració i que compta amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya i de la comunitat econòmica europea. “Us demano que aprofiteu l’oportunitat que teniu en aquests moments i que pot ser important per al vostre futur”, els ha advertit.

Per la seva part, el regidor d’Ocupació, Jesús Barragán, ha explicat que entre els objectius del programa ‘Joves per l’ocupació’  és la de “donar suport a l’experiència pràctica, la formació i l’aprenentatge de les persones joves, mitjançant la combinació d’un conjunt d’actuacions integrades que fomentin la seva inserció laboral en empreses i/o el seu retorn al sistema educatiu”. En aquest sentit, les actuacions a desenvolupar en els propers 15 mesos passen per la tutorització i l’acompanyament a la inserció; a més de la formació  obligatòria professionalitzadora que tindrà  una durada entre 200 i 350 hores; i la qual es complementarà amb unes pràctiques formatives en entorn laboral, amb una formació complementària per a l’obtenció del títol de graduat en l’ESO així com també la promoció de la participació dels joves en empreses i entitats/ institucions sense afany de lucre i, finalment, amb un programa que inclou una experiència professional en empreses i entitats/ institucions sense afany de lucre mitjançant un contracte de treball de 6 mesos.

Galeria d'imatges

pla_ocupacio.JPG
pla_ocupacio.JPG

Document Actions