Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou engega el Consell Assessor Econòmic i Empresarial i el Consell Assessor de Joventut

Es tracta de dos nous ens sectorials que se sumen al que ja funciona a Cap Salou i que engloba el territori de les urbanitzacions de Llevant

dilluns 01 març 2010

El govern de Salou ha engegat dos nous consells assessors que pretenen enfortir les relacions i la dinàmica d’informació entre els joves així com amb el teixit econòmic i empresarial i el màxim responsable municipal. Es tracta d’una nova eina en la que des de l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Salou s’hi estan invertint molts esforços per tal de poder acostar-se la realitat i les inquietuds d’aquests col·lectius de manera directa. La creació d’aquests dos consells s’ha aprovat en el darrer plenari municipal. I és que l’alcalde de Salou, de qui depèn l’àrea de participació ciutadana, ha assegurat que “la qualitat de la democràcia depèn de les bones relacions de confiança entre els ciutadans i els seus representants polítics. I per això, s’han d’ampliar les formes de participació, ja que és un element fonamental per al bon funcionament de la democràcia representativa, a la qual cal implementar noves formes de participació política”. En aquest sentit, el màxim responsable municipal ha assegurat que cal fomentar la implicació dels ciutadans en els afers públics perquè “com més participació hi hagi, més transparent és l’acció política, major és l’adhesió i la cohesió ciutadana, i més augmentarà la legitimitat de l’acció de govern”, ha dit.
Per tant, durant aquest dos anys es crearan diversos consells territorials (de zona) i consells sectorials municipals (de cultura, sanitat, ensenyament, esport,  joventut, seguretat i benestar social) com a òrgans informatius, consultius i assessors de l’acció de govern, com a pas previ a la redacció i aprovació d’un Reglament Orgànic de Participació Ciutadana.
De moment, ja funciona el Consell Assessor territorial de Cap Salou amb la integració de diverses urbanitzacions (Cap Salou, Xalets de Salou, Mirador de Salou, Zona Estival i Pinosmar), ens que es reunirà per segon cop al llarg de les properes setmanes.

Document Actions