Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou engega una campanya informativa per controlar la plaga del morrut

Des de la regidoria de Manteniment de la Ciutat s’ha iniciat un inventari de les palmeres de propietaris privats que hi ha al municipi

divendres 09 abril 2010

La regidoria de Manteniment de la Ciutat ha iniciat una campanya informativa per tal d’intentar censar totes les palmeres que hi ha al municipi. Així, als més de 12.000 exemplars que hi ha plantats a Salou, des de la regidoria, es vol tenir un cens de la resta de palmeres privades que hi ha plantades als jardins del municipi. La voluntat és tenir controlada la plaga i que aquesta no s’escampi per Salou. De fet, les palmeres de propietat municipal ja compten amb els preceptius controls de plagues i segueixen les directrius dels tractaments i podes segons les recomanacions dels experts. Ara bé, “amb la campanya que encetem i que consisteix en bustiejar uns díptics pretenem que no només les palmeres municipals estiguin controlades perquè el que cal és que totes segueixin un mateix control”, explicava el regidor de l’àrea Pedro Márquez. D’aquesta manera, al díptic s’hi acompanyen una sèrie de recomanacions i obligacions que es fan als diversos propietaris; és a dir, un manual de bones pràctiques que es resumeix amb els següents punts:

1.-Censi les seves palmeres
2.-Realitzi tractaments preventius
3.-Vigili la presència de la plaga
4.-No podi fora de l’època (de novembre a febrer)
5 .- Si detecta la plaga informi d’immediat al servei tècnic municipal i demani ajuda
6 .- Si ha de talar o de recuperar una palmera demani assistència tècnica i per tractar els residus
7.- Si necessita realitzar un trasplantament s’ha de demanar una autorització municipal

El telèfon de contacte de l’enginyer agrònom municipal adscrit a la regidoria de Serveis i Manteniment de la Ciutat és el 977 309 200 ext. 1419.

Galeria d'imatges

DSC09790.JPG

Document Actions