Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou enjardina l’espai entre els carrers Mossèn Josep Llauradó Pinyol i el carrer Ciutat de Reus

divendres 21 maig 2021

Les actuacions es divideixen en tres blocs: la implantació del sistema de reg, la col·locació de la gespa, i la plantada d’arbres i arbustos

Les espècies escollides són kiris (Paulownia tomentosa) com a element principal; Elaeagnus ebbingei, com a massa arbustiva a la part del darrere; i coníferes nanes (Juniperus sp.), als petits parterres que donen al carrer de la Ciutat de Reus

Els treballs s’han adjudicat pel preu de 22.340,94 euros, IVA inclòs

 

L’Ajuntament de Salou ha iniciat els treballs d’enjardinament de l’espai acotat per la vorera i les edificacions que es troba entre els carrers Mossèn Josep Llauradó Pinyol i el carrer de la Ciutat de Reus, per tal de millorar la imatge que, fins ara, tenia aquesta zona. Les actuacions s’han dividit en tres blocs: la implantació del sistema de reg, la col·locació de la gespa, i la plantada d’arbres i arbustos.

Per seguir el criteri paisatgístic dels carrers, s’ha adoptat una solució similar, però triant unes espècies diferents, per tal de trencar la monotonia visual. En aquest sentit, les espècies escollides han estat kiris (Paulownia tomentosa) com a element principal; Elaeagnus ebbingei, com a massa arbustiva a la part del darrere; i coníferes nanes (Juniperus sp.), als petits parterres que donen al carrer de la Ciutat de Reus.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “aquest tipus d’actuacions d’incorporació  i recuperació d’espais verds urbans donen un valor afegit als carrers del municipi, en el camí cap a la sostenibilitat i la salut, una de les nostres prioritats com a Govern municipal”.

Per la seva banda, el regidor de Protecció, Gestió i Ordenació del Paisatge, Pedro Madrona, ha manifestat que “els treballs realitzats tenen en compte la situació prèvia del terreny, així com, també, respecten les espècies existents a la zona, com ara les oliveres i les grevíl·lees”.

Així mateix, entre els aspectes a tenir en compte durant l’obra d’enjardinament, cal destacar que els elaeagnus s’han plantat vorejant les construccions del darrere, però a una distància de 1,5 metres, per tal de poder retallar-los i que no interfereixin en la propietat privada. Les coníferes nanes són totes del gènere Juniperus, però de varietats diferents, que van plantades de manera que quan creixin no interfereixin en els camins.

D’altra banda, pel que fa als kiris, ha estat important acreditar que es tracta de clons amb llavor estèril, i s’han hagut de plantar amb dos tutors cadascun i fer una petita valona per regar-los, manualment, durant el primer any. Prèviament a la col·locació de la gespa, ha calgut realitzar les tasques necessàries d’anivellació, despedregament, eliminació de males herbes, etcètera. Així mateix, s’ha instal·lat un sistema de reg per aspersió que cobreix la superfície; i també s’ha col·locat una tira de degoteig per regar l’arbustiva. Per últim, s’han fet servir espècies de gespa adaptades a la climatologia i condicions edàfiques de Salou.

Cal destacar que els treballs s’han adjudicat a l’empresa Jardineria Bordera S.L.U., pel preu de 22.340,94 euros, IVA inclòs.

Galeria d'imatges

ENJARDINAMENT SALOU (2).jpg
ENJARDINAMENT SALOU (5).jpg
ENJARDINAMENT SALOU (8).jpg

Document Actions