Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou enjardinarà els parterres del carrer Brussel·les

dimecres 25 gener 2023

S’hi plantaran espècies autòctones, juntament amb d’altres que tinguin qualitats sostenibles

També s’hi instal·larà un nou sistema de reg, amb tecnologia de telegestió

 

L’Ajuntament de Salou enjardinarà els parterres del carrer Brussel·les, concretament, aquells del voltant de la parada d’autobús. Cal dir que un parterre és una part delimitada de jardí amb plantes o flors que constitueix una unitat separada de la resta.

Les plantes que hi ha actualment són, sobretot, espècies invasores, com curatalls, atzavares i opunties, entre altres. En aquest sentit, l’objectiu d’aquest projecte és naturalitzar aquests parterres amb espècies autòctones, juntament amb altres que tinguin qualitats sostenibles, com, per exemple, que generin un baix consum d’aigua, que no requereixin de tractaments fitosanitaris i que no tinguin capacitat per expandir-se. S’hi plantaran les següents espècies: pins pinyers, gaures, tamarius, margallons i baladres.

Els treballs a realitzar consistiran en treure la vegetació existent; substituir la capa superficial de sòl per proporcionar unes bones condicions que garanteixin la correcta implantació de les arrels; i plantar els nous arbres i arbusts.

També s’hi instal·larà un nou sistema de reg, amb tecnologia de telegestió, que permetrà l’estalvi d’aigua i de temps, per a les persones supervisores del servei. Aquest sistema serà compatible amb la resta d’àrees enjardinades telegestionades del municipi.

L’alcalde Pere Granados ha destacat la labor que es realitza des de l’Ajuntament per “millorar les àrees enjardinades de tot Salou, tot incorporant sistemes tecnològics, sota criteris de sostenibilitat”.

Per la seva banda, el regidor de Manteniment, Reparacions i Adequacions, Pedro Madrona, ha assenyalat que “es mantindran alguns exemplars existents, com la buguenvíl·lea, el baladre, els llentiscles, la palmera canària i els pins blancs”.

Els treballs ja s’han adjudicat. El termini d’execució és de 2 mesos.

Document Actions