Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou enllesteix els tràmits per millorar el desguàs del barranc de Barenys

Les obres –que tallaran el passeig Miramar- s’iniciaran el mes d’octubre. Mentrestant, al proper ple s’aprovarà la reparcel·lació inicial del sector 03

dimarts 05 febrer 2013

Salou aprovarà demà per plenari el projecte d’obres ordinàries per al cobriment del barranc de Barenys al seu pas pel passeig Miramar. Així ho ha explicat avui l’alcalde en la roda de premsa prèvia al ple municipal en la que també ha assegurat que aquesta solució provisional va de la mà del projecte definitiu de desviament del barranc i reparcel·lació del sector 03. Precisament, en aquest sentit, es preveu que el proper ple passi ja per aprovació la reparcel·lació del sector en un tràmit inicial.

Les obres –que s’iniciaran un cop estigui licitada l’obra-  tindran una duració de 4 mesos i podrien començar el proper mes d’octubre ja que la tramitació en la contractació dels treballs no s’enllestirà fins passada Setmana Santa i tallar al trànsit al passeig no es aconsellable durant els mesos d’estiu i temporada alta.

Amb les obres d’enginyeria d’aquesta segona i darrera fase previstes es passarà dels 25 metres cúbics per segon fins als 32 metres cúbics per segon. L’alcalde, Pere Granados, ha explicat en roda de premsa que “per nosaltres aquestes obres són prioritàries i significaran una millora transitòria per minimitzar els efectes dels aiguats en aquest punt”. Per aquest nou projecte s’invertiran 140.000 euros, que se sumen als 140.000 que ja ha costat la primera fase ja enllestida.

Com dèiem, paral·lelament a aquestes obres de millora puntual l’àrea tècnica d’urbanisme segueix avançant en els tràmits de redacció del projecte inicial de reparcel·lació del Sector 03. A més l’alcalde ha insistit en que se segueix treballant per trobar una solució al finançament de les obres del projecte de canalització i desviament del barranc de Barenys, que tenen un cost global d’uns 14 milions d’euros. “Estem buscant fórmules de finançament d’aquesta obra perquè les administracions superiors no tenen prou recursos i el que pretenem és assumir nosaltres el cost i després amb un conveni buscar la corresponsabilitat, com venim fent amb les anualitats del centre d’atenció primària”.  

Recordem que el Pla Parcial del Sector 03 Les Pomeres-Barenys es va aprovar definitivament el passat mes de febrer de 2012 . Aquesta àrea que consta de 85 hectàrees de sòl inclou tres zones diferenciades: una d’hotelera amb la construcció de vuit ressorts de gran qualitat  que ampliarà l’oferta turística de la ciutat.  En segon lloc, el pla inclou una ciutat esportiva municipal, dotada de 9 hectàrees de terreny i que acollirà uns equipaments amb capacitat per a desenvolupar tota una sèrie d’activitats esportives recreatives o de competició en un àmbit de referència a la zona de la Costa Daurada. Aquesta segona àrea suposarà un nou atractiu amb un increment de l’oferta esportiva i turística que es projecta amb l’objectiu principal desestacionalitzar la temporada turística i generar beneficis pel municipi. La tercera zona és la que allotjarà indústria aparador i un parc d’oficines per a professionals i empreses.   El projecte de caràcter global que inclou tant oferta turística com empresarial i de serveis permetrà reactivar l’economia del municipi. A més, el pla parcial inclou una zona verda d’unes 15 hectàrees que es construirà al voltant del barri de la Salut integrant-lo dins el Sector 03-. Els estudis econòmics apunten que tota aquesta zona permetrà generar directament uns 2.000 llocs de treball en els propers anys.

Galeria d'imatges

DSCN9922.JPG
DSCN9922.JPG

Document Actions